Knall-suksess for KvoteAppen

157 000 har lastet ned Tolletatens kalkulator.

FORENKLER TOLLEN: Tolletatens KvoteApp er blitt en stor suksess med 157 000 nedlastinger. Med den kan du gå på grønt, selv om du har for mye - om du har betalt vel og merke. Foto: Tolletaten
FORENKLER TOLLEN: Tolletatens KvoteApp er blitt en stor suksess med 157 000 nedlastinger. Med den kan du gå på grønt, selv om du har for mye - om du har betalt vel og merke. Foto: Tolletaten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sommer lanserte Tolletaten sin KvoteApp. Kort fortalt kan den brukes til å sjekke hva du har lov til å ta med deg gjennom tollen hjem til Norge av alkohol og tobakk.

Du legger rett og slett inn varene du skal ha med deg over grensa, og appen forteller deg om du er klarert for grønn sone, eller om du har for mye.

Og - har du for mye, kan du fortolle varene dine via appen - noe som i flere tilfeller er rimeligere enn å kjøpe de tilsvarende produktene på polet eller butikken i Norge.

På topp fem

Tolletaten hadde som mål at 20 000 av oss skulle laste ned appen i løpet av 2016.

Så feil kan man ta - hittil er KvoteAppen lastet ned 157 000 ganger!

Appen lå også lenge på topp 5 lista både til Google Play og Appstore.

Og med julehandelen rett rundt hjørnet, er det sikkert enda flere som vil sikre seg dette verktøyet for å kunne passere trygt på grønn sone over grensa.

For at appen er et nyttig verktøy for den som ønsker å være lovlydig, er det ingen tvil om:

- Når betaling er fullført, kan brukeren passere på grønn sone. Ved tollkontroll fremvises kvittering mottatt i appen. Vår research tyder på at KvoteAppen er den eneste appen i verden hvor brukere kan fortolle varer, og muligens den eneste hvor det er mulig å betale en avgift til det offentlige, sier Ola Godø Andersen, rådgiver i Tolletaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer