Knallgode kamskjell på en-to-tre

En sikker suksess, men en regel er viktig å følge.

DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe. Foto: METTE MØLLER
DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Skal du ha middagsgjester i helga?

Da er en nydelig forrett med kamskjell en sikker vinner.

Ferske kamskjell er fantastisk godt og perfekt å servere når du ønsker noe ekstra.

Men hvordan blir kamskjellene aller best?

Høy varme - Det aller viktigste er at du ikke må steke kamskjell for mye. Stek dem helst kun på den ene siden.

Bruk høy varme, og først litt olje og så smør. Det må være en rå kjerne i midten. Ett minutt steking bør være nok.

Hvis du ønsker litt brunfarge på den andre siden også, så snu kamskjellene kjapt i smøret før du løfter dem ut av panna, sier Arne Brimi.

Han synes norske kamskjell er en fantastisk råvare med unik smak, og er derfor forsiktig med hva han serverer til.

En enkel mos av blomkål eller sellerirot er alltid godt, eller en delikat suppe av fennikel, eplesaft og fløte.

Han anbefaler oss også å prøve rå kamskjell.

Marinade - Når du skal bli kjent med kamskjell, er det best å smake dem rå og i tynne skiver til å begynne med.

Det er bare å rense skjellene godt, skylle dem og la dem ligge litt i romtemperatur, så er de klare til å kuttes i tynne skiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer