DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe. Foto: METTE MØLLER
DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe. Foto: METTE MØLLERVis mer

Knallgode kamskjell på en-to-tre

En sikker suksess, men en regel er viktig å følge.

• Flere matsaker på db.no/mat
Skal du ha middagsgjester i helga?

Da er en nydelig forrett med kamskjell en sikker vinner.

Ferske kamskjell er fantastisk godt og perfekt å servere når du ønsker noe ekstra.

MARINERT: Arne Brimi mener man ikke må klusse for mye med kamskjell. Dette er råmarinerte kamskjell. Foto: METTE MØLLER
MARINERT: Arne Brimi mener man ikke må klusse for mye med kamskjell. Dette er råmarinerte kamskjell. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Men hvordan blir kamskjellene aller best?

Høy varme - Det aller viktigste er at du ikke må steke kamskjell for mye. Stek dem helst kun på den ene siden.

Bruk høy varme, og først litt olje og så smør. Det må være en rå kjerne i midten. Ett minutt steking bør være nok.

SMØRSTEKT : Smørstekte kamskjell lager du på en-to-tre. Foto: METTE MØLLER
SMØRSTEKT : Smørstekte kamskjell lager du på en-to-tre. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Hvis du ønsker litt brunfarge på den andre siden også, så snu kamskjellene kjapt i smøret før du løfter dem ut av panna, sier Arne Brimi.

Han synes norske kamskjell er en fantastisk råvare med unik smak, og er derfor forsiktig med hva han serverer til.

SYRLIG TOUCH: Stekte kamskjell med tynne potetskiver og syrlig sjalottløk. Foto: METTE MØLLER
SYRLIG TOUCH: Stekte kamskjell med tynne potetskiver og syrlig sjalottløk. Foto: METTE MØLLER Vis mer

En enkel mos av blomkål eller sellerirot er alltid godt, eller en delikat suppe av fennikel, eplesaft og fløte.

Han anbefaler oss også å prøve rå kamskjell.

Marinade - Når du skal bli kjent med kamskjell, er det best å smake dem rå og i tynne skiver til å begynne med.

Det er bare å rense skjellene godt, skylle dem og la dem ligge litt i romtemperatur, så er de klare til å kuttes i tynne skiver.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Legg skivene i en enkel marinade av olivenolje og sitronsaft, og dryss eventuelt litt fingersalt over.

- Et glass god chablis er perfekt til, sier Brimi.

Han er opptatt av at kamskjellene skal være norske og ferske.

- De frosne er som regel fanget med trål en eller annen plass i verden, og der vokser det ikke kamskjell på årevis etter at trålen har rast over havbunnen, sier Brimi.