Knapt 1700 kroner for et tvers gjennom fransk-rustikt måltid er og blir suverent

Le Benjamin gir deg våren på fransk til prisen av halve flybilletten.

HOLDER KOKEN: Fem år etter starten er Le Benjamin stedet der mesterkokkene går når de skal ut i Oslo, der anmelderne ruller femmere og seksere og unge og gamle trives. Ingen hvite duker, kandelabre eller sølvbestikk, bare pinnestoler, mursteinsrøde vegger, og yrende liv.  Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
HOLDER KOKEN: Fem år etter starten er Le Benjamin stedet der mesterkokkene går når de skal ut i Oslo, der anmelderne ruller femmere og seksere og unge og gamle trives. Ingen hvite duker, kandelabre eller sølvbestikk, bare pinnestoler, mursteinsrøde vegger, og yrende liv. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Robinson og Fredag hadde for moro skyld sjekket flybilletter til Paris denne helgen, og Norwegian tilbød å frakte dem tur-retur den franske hovedstaden for drøyt tre tusen kroner.

- I tillegg ville vi ha forårsaket et karbonutslipp på nesten et tonn ved å reise luftbårent til klimaavtalens hjemby, påpekte Fredag.

Robinson ristet på hodet. Og smilte.

Kortreist storbyferie - Nei, takke seg til kortreist storbyferie, en exquisite smak av Saint-Germain, Montmatre og Marais på Grünerløkka.

De hadde ikke akkurat flanert langs Champs-Elysees, men ankommet Le Benjamin via beskjedne, lille Søndre gate. Til et hardt tilkjempet, forhåndsreservert bord i de trange, brasserie-enkle lokalene.

Stikkord: Ingen hvite duker, kandelabre eller sølvbestikk, bare pinnestoler, mursteinsrøde vegger. Og yrende liv.

- Fem år etter åpningen tyder populariteten på at Le Benjamin holder koken, hvisket Fredag.

Mens Robinson lukket øynene. Nettopp det var det jo opp til ganen deres å bedømme.

Sprellferske østers Og akkurat nå ble den eksponert for fem sprellferske østers Fines Claires no. 3. Servert på knust is, med en mulighet for en skvis sitron attåt, alternativt litt rødvinsvinaigrette med sjalottløk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer