Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Knasende sprøtt og hjemmelaget: Prøv Brimis løvtynne knekkebrød

Lukten av hjemmebakst lager mer kos i huset.

HJEMMELAGET ER BEST: Knekkebrød er både sunt og godt, og dette tynne knekkebrødet er helt nydelig sammen med gode oster. Foto: METTE MØLLER
HJEMMELAGET ER BEST: Knekkebrød er både sunt og godt, og dette tynne knekkebrødet er helt nydelig sammen med gode oster. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Når det er kaldt og surt ute, er det lite som lager mer kos i huset enn lukten av god bakst.

Med Arne Brimis enkle oppskrifter lager du deilig hjemmebakst på under halvtimen.

På Vianvang har de alltid noe godt til kaffepausen, det være seg en saftig kakebit, litt sprø kjeks eller godt brød med syltetøy.

Glad i sitrus? Prøv også den deilige sitronterten fra Dagblad-kokk Karla Siverts.

Noen ganger er det rester av kaker og bakverk som har stått på kjølerommet siden gårdagens gjester forlot fjellrestauranten, det er viktig å spise opp rester, eller nybakte smaksprøver fra kokkenes eksperimentering på kjøkkenet.
 
Tradisjonsrike snipper - Det er viktig å ha noe godt til kaffen. Et godt tygg, som helst ikke er ferdigkjøpt. Det er alltid best med noe hjemmelaget. Men det trenger ikke være så avansert. Jeg er for eksempel veldig glad i gode, gammeldagse snipper. Det er lettvint og raskt å røre sammen, og skal bare steke i 10 minutter, sier Arne Brimi.

Snipper er tradisjonsmat, som nok mange husker fra barndommen. Noen kaller dem tjukk-snipp, andre putesnipp eller Solørsnipp.

GODT OG ENKELT: Arne Brimi vil gjerne minne om god «kaffemat», og anbefaler tradisjonsrike snipper til helgekosen. De er enkle å lage, og smaker nydelig.     Foto: METTE MØLLER
GODT OG ENKELT: Arne Brimi vil gjerne minne om god «kaffemat», og anbefaler tradisjonsrike snipper til helgekosen. De er enkle å lage, og smaker nydelig. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Snippene er enkle å lage, og er raskt ferdige da deigen ikke skal heves.

Dette er super kaffemat, nydelig sammen med et glass kald melk - og perfekt å ha med i sekken på tur.

Les også: Vil du ha noe søtt og saftig til kaffen?
 
- Det finnes så mange ulike oppskrifter på snipper. Noen bruker kefir, og andre fløte eller rømme. Moren min min har en favoritt hun alltid baker, og den oppskriften bruker jeg ofte. Snippene blir best med minst mulig mel i deigen, så et godt råd er kna i litt og litt mel til deigen blir passe fast, sier Brimi.

Knasende sprø Kokken på Vianvang er opptatt av at vi ikke skal glemme de gamle oppskriftene, og at den oppvoksende generasjon skal få gode matopplevelser.

Noe enkelt og hjemmebakt kan gi et fint smaksminne.
 
- Jeg husker snippene fra jeg var liten, og er glad i den smaken. Gode matopplevelser er viktig, og det trenger ikke være noe «fancy» og vanskelig. Bak boller eller ei god kringle, det gir fine smaksminner, sier Brimi.
 
Han setter fram et lite trau med hjemmelaget knekkebrød.

Les også: Gjestene vil elske ditt hjemmelagde knekkebrød

Knekkebrød er fast kost på Vianvang, og serveres alltid som tilbehør når ostebordet dekkes.

Brimi foretrekker knekkebrød som er så tynt at det nærmest minner om grovt flatbrød.
 
- Det fine med hjemmelaget knekkebrød er at du kan bruke akkurat den type korn og frø du liker best, og lage dem så sunne som du ønsker, sier Brimi.

Nøtter, eggehvite og melis En saftig og god nøttebunn står også ofte på kaffebordet på Vianvang.

Laget av kun tre ingredienser, nøtter, eggehviter og melis.

Les også: Gi deg selv en opptur med deilige scones.

Noen ganger pyntes bunnen med bare litt pisket krem og revet sjokolade, andre ganger med en god vaniljekrem eller smørkrem.

En rask og enkel kake som smaker nydelig, og som faller i smak hos både små og store gjester.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media