Knepet som gir deg gratis leiebil

Leiebilfirmaene trenger sjåfører til å kjøre returbiler. Det kan gi deg gratis reiser.

LEIEBIL: Nå kommer freerider-konseptet til Norge. Foto: Newspress
LEIEBIL: Nå kommer freerider-konseptet til Norge. Foto: Newspress Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som student for et kvart århundre siden visste jeg godt hvordan jeg kunne få meg en gratis kjøretur fra Oslo til hjembyen Stavanger. Trikket var å ringe rundt til leiebilselskapene, og sjekke om de hadde biler som skulle returneres til oljehovedstaden.

Ofte hadde de det. Så det er ikke noe nytt at leiebilselskapene lar folk kjøre såkalte returbiler gratis. Det er heller ikke noe nytt at dette foregår i organisert form, gjennom nettsider som for eksempel returbil.no.

Men det blir mer av dette. Nå har en av de store - Hertz - organisert returordningen i en egen klubb, kalt "Hertz Freerider". Og de gjør altså ikke dette for å leke julenisse. Selskapet sparer en god del kroner, siden de slipper å hyre sjåfører til å gjøre jobben mot betaling. Og de lar deg betale løpende utgifter (bompenger, ferge etc.), bortsett fra at du får med deg en full tank med drivstoff gratis.

- Tidligere har vi brukt egne ansatte, pensjonister og studenter til å frakte returbiler, og fortsatt vil vi nok delvis bruke slike. Men nå får vi systematisert dette, med egne baser som gir god oversikt, sier adm. dir. Trygve Simonsen i Hertz Norge. Som regner med at det er primært studenter og yngre folk som kommer til å bli medlemmer i Freerider-klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer