Knipeøvelsene som hindrer at han kommer så fort

Etter litt trening, er det bare å kjøre på.

KONTROLL: - Menn kan trene opp musklene i bekkenbunnen slik at de selv kan bestemme når de skal ejakulere, mener sexolog. Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM.
KONTROLL: - Menn kan trene opp musklene i bekkenbunnen slik at de selv kan bestemme når de skal ejakulere, mener sexolog. Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM.Vis mer

Det er en kjent sak at kvinner bør gjøre jevnlige knipeøvelser for underlivet for å opprettholde sterke PC-muskler, men visste du at dette er noe også menn bør gjøre?

Haakon Aars er lege, psykiater, spesialist i klinisk sexologi og jobber ved Institutt for klinisk sexologi og terapi i Oslo. Han mener at også menn bør blir mer bevisst på at knipeøvelsene har spesielt god innvirkning på sex.

- Gjør mannen knipeøvelser, vil han få en bedre følelse i bekkenet, og kjenne at han har mer kontroll over sexen, sier Aars til Kvinneguiden.

-Holder utløsningen tilbake Han forteller at muskler i bekkenbunnen vanligvis ikke blir brukt like mye hos menn, som hos kvinner, og at de derfor blir slappe og dårlige.

- Denne muskelgruppen hjelper mannen å holde både urin igjen og også kunne holde utløsning tilbake om denne kommer for tidlig. Det siste er det mest vanlige seksuelle problemet hos menn, nemlig for tidlig utløsning. Ved knipeøvelser kan man bedre kontroll av både urin og utløsning, mener legen.

Lege og urolog Raymond Mortensen forteller at knipeøvelser for menn er en gammel teknikk som er mye brukt i historisk indisk medisin og yoga for å forbedre menns seksualevne og styre utløsningen.

- Å gjøre knipeøvelsen vil altså både bedre kraften ved utløsningen og styrke urinveienes og endetarmens lukkekraft. Det er uten tvil nyttig for mannen å styrke musklene som bedrer utløsningskraften og ståevnen, mener Mortensen.

Urologen forklarer at det er det meste av bekkenbunnens muskler som trer i kraft når han kniper og at menn føler knipevirkningen ved å klemme på penishodet.

- Den samme sammentrekningen kan så startes uten dette "hjelpemiddel" i stående, liggende og sittende stilling, sier Mortensen.

- Knip av tissestrålen Sexolog Gro Isachsen har uttalt til Doktoronline.no at menn langsiktig kan trene opp musklene i bekkenbunnen slik at de selv kan bestemme når de skal ejakulere.

- Det kan ta atskillige måneder å få full kontroll. Måten du finner hvilke muskler er ved å knipe av tissestrålen. Du bør imidlertid ikke knipe av strålen hver gang du skal trene. Når du skjønner hvilke muskler det dreier seg om er det bare å øve. Knipe - slippe - knipe - slippe. Når du har full forståelse over hvilke muskler det er og merker at musklene begynner å bli sterkere, er det på tide å trene på knipeøvelser når du onanerer. Stopp stimulering like før du kjenner det går og knip sammen musklene, uttalte hun.

- Når du føler du behersker musklene er det på tide å bruke dine nyervervede muskler under samleie. Du får samleiet til å vare lenger ved å hoppe av og knipe når du merker det er like før du ejakulerer. Etter hvert vil du kontrollere så godt at du ikke behøver å trekke deg ut. Du kniper mens du er inni henne og dere tar en kort pause for å roe ned, sier Isachsen.

Haakon Aars forteller også om start-stopp øvelser for å forhindre for tidlig utløsning.

- I tillegg kan en gruppe antidepressiva SSRI-preparater, kalt lykkepiller i media, hjelpe på dette, sier Aars som også har skrevet om dette temaet i sin bok "Menns seksualitet" som kom ut i fjor.

- Menn bryr seg ikke nok Temaet knipeøvelser for menn omtales også i Kvinneguidens forum for seksualitet hvor en person skriver:

- PC-øvelser er selvsagt et must for å gi sterkere ereksjoner, orgasmer og for å kontrollere når man vil få utløsning.

Kenneth Purvis, lege Dr. philos, Ph.D og biokjemiker ved Andrologisk Senter i Oslo, har mange års erfaring innen andrologi, både som behandlende lege og forsker.

Han mener at knipeøvelser for menn først og fremst er viktig for å unngå urinlekkasje senere i livet, noe som er et svært vanlig problem for mange menn.

- Svake PC-muskler vil gjøre at man opplever urinlekkasje når man blir litt eldre. Det er i hovedsak derfor det er viktig at menn gjør knipeøvelser. Jeg er ikke så sikker på at det å trene underlivet slik gjør at man får en bedre ereksjon, eller om det kan hjelpe menn å holde ut lenger i sengen, sier Purvis til Kvinneguiden.

Legen tror at knipeøvelsene er mest relevant for kvinner da de strammer opp en slapp skjede.

- Men for en mann i 30-årene er ikke det å gjøre knipeøvelser så nøye, det er viktigere å fokusere på senere, sier Purvis.

Samtidig understreker han at menn dessverre ikke bryr seg nok om sin egen underlivshelse.

- Her må vi forsøke å få menn til å forstå konsekvensene av det, man må fortelle om faren for prostatakreft, man må fortelle om infeksjonsfarer og man må få menn til å undersøke seg selv oftere. Menn bør lære seg å kjenne underlivet sitt bedre, de har lite kunnskap om bitestikkelen sin, sier han og fortsetter;

- Det er også nødvendig for menn å forstå at de ikke trenger å være flaue over å gå til legen for å få undersøkt penisen sin. Glemmer menn å ta vare på underlivet sitt gjennom legesjekk og egensjekk, kan det få katastrofale følger, sier Purvis.

Les også:

Kondomet gjør sex mer sexy

Hva kan du om underlivet hans?

Derfor bør dere stønne

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.