Kokaboka du skal gi bort

Vi har vurdert alle de norske kokebøkene.

DE BESTE KOKEBØKENE: Vi har vurdert alle de norske kokebøkene som har kommet ut i 2010. Foto: Christohper Sjuve
DE BESTE KOKEBØKENE: Vi har vurdert alle de norske kokebøkene som har kommet ut i 2010. Foto: Christohper SjuveVis mer

Vi blir ikke lei av kokebøker. Ikke i det hele tatt.

Javisst finnes det drøssevis av gode oppskrifter på nettet (her finner du alle våre oppskrifter), men ofte er det mer komfortabelt å bla i en kokebok å la seg inspirere.

For min egen del går det sjelden en dag uten av jeg blar i en eller annen kokebok (her er min liste over mine 10 beste kokebøker).

Hvem passer kokebøkene for? Hvert år kommer det ut mange kokebøker. Noen er for nybegynneren og andre er for eksperten. Det har vi tatt hensyn til i vår vurdering av årets kokebøker. Vi har vurdert hvem hver bok passer for. I tillegg har vi vurdert hvor instruktive forklaringene er og hvor tilgjengelige ingrediensene er (vanskelighetsgraden).

Det viktigste kriteret i vår vurdering av kokebøkene er helhetsinntrykket. Får man lyst til å gyve løs på kjøkkenet? Hvor inspirerende er kokeboka. Rangeringen finner du nedenfor.

Tusen takk til Ark bokhandel på Egertorget som vi fikk låne bøkene av.


Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2700!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant over 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Godt å gi bort Redaksjonen falt pladask. Karakter: 6/6 Pris: 399 Ingrid og Eyvinds livretter Et knippe supre oppskrifter. Karakter: 6/6 Pris: 449 Mitt Toscana En kjempebok for matelskere! Karakter: 6/6 Kjøkkenpatruljen Slik gjør du det morsomt å lage mat med barn. Karakter: 5/6 Hellstrøms siste måltid Dette er coffeetable på sitt beste. Karakter: 5/6 Knallgode brød Du trenger antakelig bare én brødbakebok... Karakter: 5/6 Sommermat Den leverer hva den lover. Karakter: 5/6 En smak av Norge Ikke døm den på forsiden... Karakter: 5/6 Frognerseteren For den som liker historie og litt utfordrende oppskrifter. Karakter: 4/6 Veien til kvinnens hjerte går gjennom magen Det er et godt og morsomt konsept. Karakter: 4/6 Ekte mat Den er i overkant pratete. Karakter: 4/6 Den store kakeboka En bok med masse gode oppskrifter gjemt i kjedelig design. Karakter: 4/6 Solvolds smak Mange vil ha stor glede av denne. Karakter: 4/6 Den rutete kokeboken (ny utgave) Skal du ha matleksikon? Karakter: 4/6 Wenches kjøkken Liker du Wenche vil du elske boka. Karakter: 4/6 Vilt og velsmakende Lite inspirerende. Karakter: 3/6