Kokke-EM i gang: lå søvnløs på grunn av fisken

Norges Christopher Davidsen endelig venn med støren. Kan vinne, tror Hellstrøm.

ROCK'N STØR: Slik ser en rocka versjon an elvefisken stør ut, mener det norske teamet. Støren fra Donau har blant annet fått følge av en saus laget på ferskvannskreps. Retten er inspirert av norske skoger. Tilbehøret har flere innslag av estragon. Foto: FREDRIK RINGE
ROCK'N STØR: Slik ser en rocka versjon an elvefisken stør ut, mener det norske teamet. Støren fra Donau har blant annet fått følge av en saus laget på ferskvannskreps. Retten er inspirert av norske skoger. Tilbehøret har flere innslag av estragon. Foto: FREDRIK RINGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Europamesterskapet i kokkekunst er i gang. Med spent publikum ringside lager de første kokkene nå sin fiskerett.

Interessen for konkurransen er enorm, og mange hundre norske fans er på plass.

Norske Christopher Davisen startet som nummer tre og skal presentere fiskeretten for dommerne kl 1355 og kjøttretten en halv time senere. Norge regnes som første sterke nasjon ut blant dagens ti deltakere. De resterende ti konkurrerer i morgen.

Davidsen har litt å leve opp til. Mange nordmenn har gått til topps i Europamesterskapet i kokkekunst.

En av dem er Ørjan Johannesen, regjerende verdensmester og en av mange mesterkokker på plass i Budapest.

- Det gjelder å gjøre seg bemerket fort. Dommerne skal smake på veldig mye. Man må bevege dem, sier Gunnar Hvarnes, mesterkokk og coach for Davidsen til Dagbladet. Hvarnes satser på at fiskeretten skal gi det norske teamet en pangstart.

Søvnløs med stør Fiskeretten som skal presenteres er basert på innlandsfisken stør, kjent for sin kaviar. Elvefisken er ikke en råvare vi nordmenn er godt kjent med.

Støren har skapt både hodebry og søvnløse netter for Davidsen, til daglig konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta i Trondheim.- Det var tungt en stund, men Christopher er blitt venn med fisken nå. Vi har kontroll, sa Hvarnes til Dagbladet før start.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer