Kokke-Karla vil lære oss å bruke hele dyret

Dagbladets kokk valgt til bondelagskokk 2015-2016.

STIPEND:  Dagbladets kokk, Karla Siverts, er valgt til ny bondelagskokk. Hun konkurrerte med 37 kokker og kjøkkensjefer om stipendet på 100 000 kroner. I året som kommer vil hun lære mer om kjøtt av norske bønder og dele kunnskapen med deg som leser. Foto: NORGES BONDELAG
STIPEND: Dagbladets kokk, Karla Siverts, er valgt til ny bondelagskokk. Hun konkurrerte med 37 kokker og kjøkkensjefer om stipendet på 100 000 kroner. I året som kommer vil hun lære mer om kjøtt av norske bønder og dele kunnskapen med deg som leser. Foto: NORGES BONDELAG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

I uke etter uke har hun fått oss noen centimeter videre. Inspirert til å utvide repertoaret, prøve en ny smakskombinasjon, koke kjøttet litt lenger.

Nå er arbeidet kronet med seier.

I konkurranse med 37 kokker og kjøkkensjefer er Karla Linhave Siverts (27) valgt som «bondelagskokk» 2015-12016, den tiende i rekken.  Med tittelen følger et stipend på 100 000 kroner.

Valget ble offentliggjort under åpningen av den norske standen på Grüne Woche (IGW) i Berlin fredag. Oksekjaker I rundt to år har hun i tillegg til jobben som kjøkkensjef på restaurant Smalhans, vært en av Dagbladets to faste kokker.

Den andre kokken er Arne Brimi.

I sin fredags-spalte har Siverts lært leserne å lage lapskaus på oksekjaker. Hun har fristet med curry hvor hun har byttet ut kyllingfileten med saftige kyllinglår, og hun har lagd løksuppe med oksehale.

- Nordmenn er flinke til å bruke filet og kjøttdeig i matlagingen sin. Som bondelagskokk vil jeg jobbe for å lære bort hvordan man også kan utnytte de andre kjøttstykkene på dyret, sier Siverts. selv bruker hun aldri kyllingfilet. Hun synes lårene er enklere å steke og har mer smak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer