Kokkene her er tvillinger - en er sjef, den andre nybakt europamester

På døra til det viktigste rommet står det «Arnt» og «Ørjan».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

BEKKJARVIK (Dagbladet): Ferjeturen fra Krokeide til Hufthammar foregår på stille sjø med blå himmel. Vestlandsregnet har gjort fra seg, det er festspilltid.

Turen fra Bergen til øyriket i Austevoll er fylt med forventninger. Vi er på vei til Bekkjarvik gjestgiveri for å oppleve den prisbelønte kokkekunsten til Ørjan Johannessen, vinneren av Bocuse d'Or Europe 2012.

Over Selbjørn bru er det plass til en bil i bredden. Hav og himmel går nesten i ett, men brytes av en rekke små øyer i vest.

Noen svinger til, og en havn av den aller luneste sorten åpenbarer seg. Til høyre ligger gjestgiveriet fra 1600-tallet, stort og hvitt med glasert svart takstein.

Rom i tønnefabrikk Først innsjekking, så mat. Rommet ligger med franske dører og salt sjø rett utenfor.

Den gamle tønnefabrikken har gitt flere rom til herberget, en sjarmerende utvidelse av gjestgiveriets overnattingskapasitet.

Glassdørene inn til det viktigste rommet i Bekkjarvik har to signaturer, «Arnt» og «Ørjan».

Avdelingen for kokekunst bestyres av Arnt, han er kjøkkensjefen som heier på tvillingbroren når han henter hjem heder og ære. De er toeggete og forskjellige nok til at de er konstruktivt uenige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer