Kokkens hemmelige dessertingrediens får du på Plantasjen

Tørket og fersk laurbærblad kan ikke sammenlignes, mener proffene.

KOKKENS DESSERTHEMMELIGHET: ferske laurbærblader gjør hele forskjellen. Foto: ELISABETH DALSEG
KOKKENS DESSERTHEMMELIGHET: ferske laurbærblader gjør hele forskjellen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside En rekke kokker Dinside har snakket med er ikke i tvil: Det er klasseforskjell på tørkete og ferske laurbærblader.

Dessverre for oss ikke-profesjonelle kokker, er det ikke mulig å få fatt i ferske larubærblader i butikk. Og vi har lett. Mange steder.

For ordens skyld: Skulle vi ta feil her, vet du om noen butikker som har det i sitt sortiment, tips oss gjerne, eller del med andre lesere i debatten lenger ned på siden.

Se Hobbykokkens smarte kremtriks

Gå på hagesenteret Profesjonelle kokker får ferske laurbærblader av grossister, men for privatpersoner er det ikke like tilgjengelig.

Heldigvis er det ikke så vanskelig å få tak i som en skulle tro.

- Du kjøper bare en busk på Plantasjen. Den er helt innafor, sier Frode Laupstad fra kokkelandslaget til Dinside.

Stell godt med dem, så har du alltid ferske laurbærblader tilgjengelig.

Plantasjen har hatt laurbærplanter til salgs de siste årene, men i år har de ikke vært i sortimentet. Nå tar hagesenterkjeden inn planten igjen.

- Laurbærplanter er ventet tilbake i sortimentet vårt fra begynnelsen av mai, sier Hilde Poppe i Plantasjen i en e-post til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.