Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Kom i form med mobilen

Her er sunnhetsekspertenes beste trenings- og kostholdsapper.

TRENING PÅ MOBIL: Tren alt fra utholdenhet og intervall til yoga med mobilen. Foto: SCANPIX
TRENING PÅ MOBIL: Tren alt fra utholdenhet og intervall til yoga med mobilen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I skrivende stund er det 6490 helse- og treningsapplikasjoner i AppStore. Du kan måle tilbakelagt løpelengde, stigning og kaloriforbrenning, få instruksjoner til intervalltrening eller et eget yogaprogram. Mobilen kan bli din motivator. Men å finne gode apper blant mengden av selverklærte nyttige verktøy kan være en utfordring.

—Sjekk når programmet først ble lagt ut for salg og hvor mange ganger det er oppdatert. Om det oppgraderes ofte, betyr det at de tar vare på produktet sitt, vurderer det fortløpende og tar tilbakemeldinger på alvor, sier Johan Andersson, personlig trener på SATS Bislett.

image: Kom i form med mobilen

Han har vært personlig trener i 12 år. I sommer la han ut sin egen PT-app, InShape, for salg. Han råder treningslystne til å se forbi topplistene på leting etter gode apper.

—Se heller på hva folk skriver i kommentarfeltet. Å ligge øverst på lista betyr ikke at alle brukerne er fornøyde. Om du går inn på AppStore på pc eller mac kan du dessuten bytte land, og se andre topplister enn den norske. Da har du et bredere vurderingsgrunnlag, sier Andersson.

Godt suplement Kine Borge-Skar, daglig leder av Kvinnetrening.no, mener treningsapper har størst nytteverdi for de med litt erfaring.

image: Kom i form med mobilen

— Dette er gode verktøy for personer som har trent en stund og kan legge opp treningen selv. Som treningsdagbok vil de gi bedre muligheter for progresjon, for å bli bedre, sterkere og raskere, sier Borge-Skar.

—Men dersom du er ny til trening og ønsker å komme i gang, er trening på mobil kanskje litt for avansert. Det å skulle komme i form handler om å få hjelp, veiledning og rettledning, så man kan få et godt opplegg. Da unngår man skader, og ikke minst får man riktig opplegg for den enkelte, sier Borge-Skar, som selv bruker gratisappen Run keeper.

Motiverende Simon Hammonds, leder for personlig trening ved Elixia CC Vest, bruker applikasjonen Ghost Race når han løper.

image: Kom i form med mobilen

—Jeg anbefaler den også til mange kunder, fordi den måler fremgang på en god måte. Det motiverer, sier han.

image: Kom i form med mobilen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!