Kom i løpeform på 10 uker

Effektivt løpeprogram for nybegynnere og litt trente.

MOTIVERT: Som nybegynner vil du raskt se forbedring i utholdenheten. Varierte løperuter gir ekstra motivasjon til å yte maks. Foto: Colourbox
MOTIVERT: Som nybegynner vil du raskt se forbedring i utholdenheten. Varierte løperuter gir ekstra motivasjon til å yte maks. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): For mange er sommer og ferietid synonymt med avslapning. Samtidig har du nå en gylden sjanse til å øke både energinivået og å bedre formen ved å knyte på deg skoa, løpe ut i finværet og finne fram til den gode kondisen.

Vi ba personlig trener hos kvinnetrening.no Trine Dowerdock om å utarbeide et løpeprogram som skal hjelpe deg med å gå fra nybegynner til en habil mosjonsløper på ti uker. I tillegg har hun laget et program for dem som allerede er litt trente, men som ønsker å forberdre seg. Raske resultater Programmet bygger på at man skal utsette kroppen for ulike intensitetsnivå på de ulike treningsdagene. Første dag har moderat intensitet, andre dag har høy intensitet med intervallpreg og siste dag har lav intensitet med langkjøringspreg.

- Som nybegynner vil resultatene komme veldig raskt. Du starter jo på et nullnivå. Derfra går det bare oppover, sier Dowerdock.

Også personlig trener Tore Vik mener at det er fullt mulig å finne en god løpeform i løpet av sommeren.

- Alle som holder ut med trening over tid vil få en kjempeforbedring, sier Vik og foreslår å sammenligne tempoet og avstanden du klarer å jogge i uke én med formen du har oppnådd i uke ti. Begynn rolig! Selv om resultatene kommer fort for nybegynnere, legger Dowerdock likevel ikke skjul på at det å komme godt i gang med treninga kan være tøft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer