Kommer du for seint, kan du i alle fall ikke skylde på NSB

Men ønsker du å drive med hurtigløp er du på feil plass.

DRESIN-TUR: Fra midten av mai og fram til snøen kommer, kan du ta pedalene fatt med dresin på den gamle skinnegangen til Numedalsbanen hos Paul-Tore Halvorsen og kona Gunnbjørg på Veggli. Foto: ROGER BRENDHAGEN
DRESIN-TUR: Fra midten av mai og fram til snøen kommer, kan du ta pedalene fatt med dresin på den gamle skinnegangen til Numedalsbanen hos Paul-Tore Halvorsen og kona Gunnbjørg på Veggli. Foto: ROGER BRENDHAGEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NUMEDAL (Dagbladet): - Du bruker 4,5 timer om du er normalt sprek, men den siste biten opp er litt tung, smiler Paul-Tore Halvorsen.

Han snakker om dresinturen som snirkler seg 3,3 mil langs Numedalslågen i Buskerud.

Fra midten av mai og fram til snøen kommer kan du nemlig ta pedalene fatt i middelalderdalen på den gamle skinnegangen til Numedalsbanen.

Tråkket i 20 år Turen starter på Veggli, nærmere bestemt ved Veggli vertshus, som Halvorsen har drevet sammen med kona Gunnbjørg Halvorsen i 28 år.

Da togeventyret på Numedalsbanen var over i 1989 fikk han i gang et samarbeid med nettopp Numedalsbanen. Nå har ekteparet tilbudt dresinturer i 20 år.  

- Det er Norges lengste dresinbane, sier Halvorsen.

50 om gangen Numedalsbanen er den siste jernbanestrekningen som hadde lov til å bruke dresin mens banen ennå var i drift.

- Hver stasjonsmester hadde et område han hadde ansvaret for. Han brukte dresinen for å kontrollere strekningen, forklarer Halvorsen.

Om du ønsker å tråkke deg oppover skinnene i dag, lønner det seg å bestille på forhånd. Halvorsen har en begrensning på 50 personer på jernbanesporet om gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer