- Komplett galskap, men det handler om å realisere drømmer

Niklas Akselsen slo til på sportsbilen han bare måtte ha.

Fartsmonster:
Niklas Akselsen måtte bare kjøpe kompromissløse Alfa Romeo 4C . Her med familien; samboer Kine Elise og Lukas (6) og Timian (3) 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Fartsmonster: Niklas Akselsen måtte bare kjøpe kompromissløse Alfa Romeo 4C . Her med familien; samboer Kine Elise og Lukas (6) og Timian (3) Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les om Årets bil i db.no.

Dinside Sportsbiler, eller «sports- og morobiler» som de kalles i salgsstatistikken, er biler alle drømmer om. Men de har aldri vært storselgere i Norge.

Disse bilene utgjør en av kategoriene når Dagbladet, Dinside og Autofil kårer årets bil 2014.

- I 2013 ble de solgt 727 biler i denne kategorien og drøyt 1000 året før. Så langt i år er det solgt i underkant av 300.

- 6 prosent av oss har lyst på en, men kun 1 prosent velger å kjøpe ny sportsbil i Norge, forteller Anders Hovde, senioranalytiker i TNS Gallup og jurymedlem i Dagbladets Årets bil-kåring.

VW Beetle er toppselgeren i segmentet nå. Andre i det norske markedet i år er Porsche 911, Cayman og Boxter, Subaru BRZ, Toyota GT 86, Mazda MX-5, Peugeot RCZ og Jaguar F-Type.

Større og større - Selv om trenden i Europa er såkalt downsizing, blir modellene i hvert segment noe større ved oppgraderinger. Av bilene som omtales her, er det nok bare Alfa Romeo 4C og Audi TT som er sportsbiler i tradisjonell forstand, men også TT ser ut til å nærme seg Gran Turismo (GT) dersom konseptbilen TT Sportback med fire dører blir materialisert. Det samme har vi allerede sett hos andre, der coupémodellene har fått fire dører, sier Hovde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer