FONDMALERI: Den veggmalte blomsten ved Jonas Wickman/ Arcanum Swedish Design fanger blikket. Hjemmekontoret er ute av syne. Sofaen er fra Cor. Vegglampen er fra Jieldé, mens takskinnen er fra Aero Design. Foto: Patrick Miller/House of Pictures
FONDMALERI: Den veggmalte blomsten ved Jonas Wickman/ Arcanum Swedish Design fanger blikket. Hjemmekontoret er ute av syne. Sofaen er fra Cor. Vegglampen er fra Jieldé, mens takskinnen er fra Aero Design. Foto: Patrick Miller/House of PicturesVis mer

Komplett hjem på 40 kvm

Her er det både soverom og hjemmekontor.

Denne leiligheten er bare 40 kvadratmeter. Likevel virker den som en gymsal. Hemmeligheten ligger ikke først og fremst i å lure øyet til å tro at det rommene er større enn de er.

Denne gang består trikset av noen usedvanlig fleksible og kompakte løsninger.

Arbeidskroken er et fullverdig hjemmekontor. Her finnes datakraft, printer, permer og masse kontorrekvisita. Pluss en papirkurv. Alt dette du helst ikke vil ha i stuen når du er ferdig med arbeidet.

Målet om å utnytte plassen smart og fleksibelt er universelt.

Men denne løsningen er unik.

I snedig Reodor Felgen-stil har beboeren nemlig klekket ut et system av lodd, wire og taljer som får alt kontorrasket til å forsvinne inn under sengen med en enkel manøver.

GJEMMEKONTOR: Dette er et hjemmekontor på dagtid. Men når arbeidsdagen er over, kan eieren skyve vekk både arbeidspult og hyller i en håndvending. Foto: Patrick Miller/House of Pictures
GJEMMEKONTOR: Dette er et hjemmekontor på dagtid. Men når arbeidsdagen er over, kan eieren skyve vekk både arbeidspult og hyller i en håndvending. Foto: Patrick Miller/House of Pictures Vis mer

Når arbeidspulten er skjøvet inn, bildetavlen heist ned og bokhyllene rullet vekk er det lettere å gyve løs på fritiden.

Mekanikken hører kanskje hjemme i Flåklypa-universet, men estetikken er umiskjennelig urban og moderne. Stockholmsleiligheten er innredet og skreddersydd av den tyske oppfinneren, arboristen og altmuligmannen Thilo Beeker.

Takket være de fleksible og kompakte løsningene han har laget til seg selv, er den lille leiligheten egentlig ikke så liten lenger.

Sover på jobben Sengen rager 1,45 meter over parketten. Slik har eieren skapt et stort volum som kan brukes til oppbevaring. Selve sovevolumet er ikke stort, men med 1,25 meter opp til himlingen risikerer man i hvert fall ikke å stange hodet i taket om man bråvåkner.

De svevende trappetrinnene består av massive planker som er bygget inn under sengen. Plankene er løse, og kan skyves helt inn ved behov.

Ett stort rom Ettersom flesteparten av de 40 kvadratmeterne er samlet i ett rom, blir bomiljøet både lyst og luftig. Planløsningen gir nå anledning til å arrangere store sammenkomster med over 20 til bords.

Premisset for å lykkes med en slik romfordeling er at oppbevaringsløsningene er effektive og fleksible. Er de det, kan man til og med koste på seg litt hyllepynt uten at inntrykket blir rotete.

Skjult skjerm Den røde garderoben rommer mer enn klær. Den ene skapdøren skjuler blant annet en flatskjerm.

Sengen er derfor det beste stedet for tv-titting. Men ettersom skjermen er montert på en svingarm, kan den også trekkes ut i rommet slik at man også kan se på tv fra sofaen.

Kjøkkenfondvegg Den giftgrønne kjøkkeninnredningen går fra vegg til vegg og gulv til tak. Høyskapene har full dybde (60 cm) hele veien.

HJEMMEMEKKET: Den fiffige heisekonstruksjonen som tillater at kontoret kan skyves inn i volumet under sengen er tegnet av Thilo Beeker sammen med Ronnie Byström fra Forma smide & design. Gymvekter fyller rollen som lodd. Foto: Patrick Miller/House of Pictures
HJEMMEMEKKET: Den fiffige heisekonstruksjonen som tillater at kontoret kan skyves inn i volumet under sengen er tegnet av Thilo Beeker sammen med Ronnie Byström fra Forma smide & design. Gymvekter fyller rollen som lodd. Foto: Patrick Miller/House of Pictures Vis mer

Slik utnyttes volumet maksimalt.

Skapfrontene har verken håndtak eller knotter, men er skåret til på en måte som gjør at likevel klarer å åpne skapene.

Den uvanlige detaljeringen skaper spennende linjer, men er ifølge beboeren ikke noe som bidrar til å gjøre kjøkkenlivet enklere.

Halvåpen entré Beboeren har tydeligvis også vært bevisst på at førsteinntrykket av en bolig dannes allerede i entreen.

Veggen som møter en i gangen er malt svart, som en kontrast mot leiligheten for øvrig. Dessuten er det montert et stort speil på den ene veggen for å unngå følelsen av å komme inn i et trangt rom.

Beboeren har bygget en smal hylle der han kan slenge fra seg løsøre som nøkler og solbriller og der utvalgte bilder får sirkulere. Dermed er det heller ingen grunn til å stenge av gangen fra resten av den 40 kvm store leiligheten.

Les også:
Se hva arkitekten gjorde med Ikea-kjøkkenet
Holde deg oppdatert: Meld deg på vårt nyhetsbrev
Over tusen inspirerende bilder i vår interiørguide
Slik får du barna til å rydde

HARDT MØBLERT: Spisemøblene er i metall, og underbygger den røffe, urbane estetikken. Det hvitlakkerte spisebordet Ferro er fra Porro, mens Chair One er fra Magis. Den gamle globusen gjør en brukbar jobb som pendellampe. Foto: Patrick Miller/House of Pictures
HARDT MØBLERT: Spisemøblene er i metall, og underbygger den røffe, urbane estetikken. Det hvitlakkerte spisebordet Ferro er fra Porro, mens Chair One er fra Magis. Den gamle globusen gjør en brukbar jobb som pendellampe. Foto: Patrick Miller/House of Pictures Vis mer

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

SKREDDERSØM OG LØSØRE: Den røde garderoben er et av boligens mange plassbygde elementer. Sofabordet fra Artemide er fra 70-tallet. Foto: Patrick Miller/House of Pictures
SKREDDERSØM OG LØSØRE: Den røde garderoben er et av boligens mange plassbygde elementer. Sofabordet fra Artemide er fra 70-tallet. Foto: Patrick Miller/House of Pictures Vis mer