RULLER PÅ LUFT: Vår Audi A6 testbil til en million kroner er utstyrt med sportsunderstell med spiralfjærer. Den er stram, komfortabel og kapabel, men blir ubehagelig på dårlig vei i forhold til Volvoen, som ruller på luft. Foto: Jamieson Pothecary
RULLER PÅ LUFT: Vår Audi A6 testbil til en million kroner er utstyrt med sportsunderstell med spiralfjærer. Den er stram, komfortabel og kapabel, men blir ubehagelig på dårlig vei i forhold til Volvoen, som ruller på luft. Foto: Jamieson PothecaryVis mer

DUELL: Audi A6 vs. Volvo V90

Kongene av stasjonsvogner

Både Audi og Volvo har vært veldig store på stasjonsvogner. Nå er splitter nye Audi A6 her. Kan den nå opp til Volvo V90?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvordan erstatter man en knallbra bil? Utgående A6 trengte ikke skamme seg for konkurrentene på slutten av livssyklusen. Den var utrolig balansert og fin å kjøre. Det var først og fremst interiøret som gjorde at alderen tynget. Den nye bringer lite nytt til torgs når deg gjelder kjøreglede, kraft og komfort.

Sportsunderstell

Vår testbil til en million kroner er utstyrt med sportsunderstell med spiralfjærer. Den er stram, komfortabel og kapabel, men blir ubehagelig på dårlig vei i forhold til Volvoen, som ruller på luft.

På stabilitet i sving, særlig ved pådrag og oppslipp, er Audien overlegen og krever minimalt med korrigeringer på rattet.

Audi kjører en tradisjonell stor treliters V6 med turbo med massevis av effekt og ikke minst moment. Den rusler og går på lavt turtall, men har et skikkelig ork når gassen trykkes i bunn. Den er koblet til en 8-trinns automatkasse som jobber svært godt sammen med motoren. Quattrosystemet er konstant firehjulstrukket og trekker nå noe mer bak enn foran for å gi den rette balansen i bilen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn