Konkurransen som gleder ganeregionen din

Skal kåre Norges beste spisested langs veien.

GLOPPEN: Kjøkkensjef Bodil Fjellestad var med og skaffet Gloppen Hotell seieren i Ganefart 2010. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
GLOPPEN: Kjøkkensjef Bodil Fjellestad var med og skaffet Gloppen Hotell seieren i Ganefart 2010. Foto: OLE C. H. THOMASSENVis mer

(Dagbladet): Ganefart er en konkurranse mellom spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat.

Navnet skjemmer ingen, men ganefart er ikke et uttrykk i vår dagligtale.

Smakenes reise Ganefart gir oss assosiasjoner om smakenes reise på vei fra munn til mage, eller en reise mellom spisesteder som kan gi oss glede i ganeregionen.

TIDLIGERE VINNER: Denne tradisjonsretten, kalt «SMåmat», vant Ganefartprisen i 2008. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
TIDLIGERE VINNER: Denne tradisjonsretten, kalt «SMåmat», vant Ganefartprisen i 2008. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Interessen for mat og matkultur er økende.

- Gjennom konkurransen Ganefart løfter Bygdekvinnelaget fram de beste spisestedene som er seg bevisst lokal matkultur, selger den gode historien og har en gjestfri plass klar for deg, forteller Kathrine Kleveland, leder i Norges Bygdekvinnelag.

Årets beste spisested Sammen med landbruks- og matdepartemenett og Innovasjon Norge gjennomfører Norges Bygdekvinnelag konkurransen Ganefart om Årets beste spisested langs vann og vei.

Det skal kåres åtte regionvinnere som går til finalen hvor vinneren i tillegg til heder, ære og behørig omtale, vil motta 50.000 kroner.

En matglad jury skal smake seg fram til en verdig vinner som presenteres på messen Matstreif 7.- 8. september.

Nytt i år er kåringen av «Gjestens Beste», en anledning for alle til å delta med sin mening.