Konkurrent kjøpte opp Norwegians billigbilletter

Men «Donald Duck» og «Alotta Fagina» møtte ikke opp til avgang.

OPPGA FALSKE NAVN: Norwegians konkurrent Cimber Sterling har kjøpt opp en stor del av selskapets billigbilletter på en ny innenriksrute i Danmark. Billettkjøpene kan spores opp til flere medarbeidere i Cimbers ledelse. Flesteparten av de bestilte billettene hadde oppdiktede navn som Donald Duck.  Arkivfoto: SCANPIX
OPPGA FALSKE NAVN: Norwegians konkurrent Cimber Sterling har kjøpt opp en stor del av selskapets billigbilletter på en ny innenriksrute i Danmark. Billettkjøpene kan spores opp til flere medarbeidere i Cimbers ledelse. Flesteparten av de bestilte billettene hadde oppdiktede navn som Donald Duck. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Flyselskapet Norwegian har møtt på uventet skarp og uredelig konkurranse i Danmark.

Som et introduksjonstilbud til sine nye rute København-Karup la selskapet ut på fredag 3000 billetter til én krone stykket.

Men det var deres argeste konkurrent i Danmark, Cimber Sterling, som stakk av med mange av disse billettene, skriver Finansavisen i dag.

SjokkertCimber Sterling opererer også på denne innenriksruten.

Norwegians ansatte skjønte at noe var galt da bare et fåtall av passasjerene møtte opp til den første avgangen i går.- Det møtte bare opp 30 passasjerer til 1-krones avgangen. Så oppdaget vi at det var flere avganger med såkalte «no show», det vil si passasjerer som ikke møter opp, sier Norwegians kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik til Dagbladet Børsen.

En nærmere gjennomgang av de solgte billettene viste at omkring 650 av disse er kjøpt og betalt av ansatte i administrasjonen og ledelsen i Cimber Sterling.

- Vi ble enda mer sjokkert da vi oppdaget at eierne av kredittkortene som ble brukt til å bestille billetter, var personer i Cimbers ledelse. Uansett hvem som står bak svindelen, så rammer det danske passasjerer som ville benyttet seg av tilbudet, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer