Konkurskarantene

Konkursgjengangerne: Krever strakstiltak

For ett år siden krevde stortingsflertallet offentliggjøring av dem som har konkurskarantene. Men registeret er ennå ikke på plass.

UTÅLMODIG: Arild Grande, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, synes det tar for lang tid å få på plass et åpent konkursregister. Foto: Hans Arne Vedlog /Dagbladet
UTÅLMODIG: Arild Grande, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, synes det tar for lang tid å få på plass et åpent konkursregister.
Foto: Hans Arne Vedlog /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er over ett år siden et samlet Storting ba regjeringen om å offentliggjøre konkurskaranteneregisteret, fastslår stortingsrepresentant Arild Grande (Ap).

Et slikt åpent register (her kan du søke i Dagbladets begrensede utgave) vil kunne brukes av forbrukere, offentlige myndigheter og andre til å sjekke bakgrunnen til aktører i næringslivet, som håndverkere eller bedriftsledere.

Dagbladet har over lengre tid satt fokus på forretningsdrivende med konkurskarantene.

- I mellomtida har vi fremmet forslag om ytterligere tiltak for å forhindre at konkursgjengangere fortsetter som før. Vi har også sendt brev til finansministeren og spurt om hvorfor det tar så lang tid å få gjennomført det som Stortinget har vedtatt. Men vi har bare fått masse bortforklaringer til svar, fortsetter Grande.

Regjeringen ønsker ikke å kommentere Grandes kritikk.

Saken ligger i dag i Justisdepartementet, får Dagbladet opplyst. Men departementet er ikke villig til å si noe mer om når et register er ventet å kunne være på plass.

- Oppfølgningen av Stortingets anmodningsvedtak nr. 320 fra 15. desember 2017 er til behandling i departementet, er det knappe svaret Dagbladet får tilsendt på e-post fra kommunikasjonsavdelingen i Justisdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer