Kort eller kontant? Dette bør du vite før du reiser

Ikke gå rundt som en vandrende minibank i ferien.

TA UT PENGER? Dersom du tar ut penger i utlandet så får du ofte en bedre valutakurs enn i Norge, men gebyrene i utenlandske minibanker spiser opp fortjenesten. Foto: Odd Roar Lange/ The Travel Inspector
TA UT PENGER? Dersom du tar ut penger i utlandet så får du ofte en bedre valutakurs enn i Norge, men gebyrene i utenlandske minibanker spiser opp fortjenesten. Foto: Odd Roar Lange/ The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du står på flyplassen i Norge og lurer: Skal jeg ta ut penger her, eller vente til jeg kommer fram til reisemålet i utlandet?

Først av alt skal du være klar over at verken å ta ut penger eller å bruke kort er gratis. Men du kan fort spare noen hundrelapper ved å ta smarte valg.

- Det er lurt å kombinere kort og kontanter på reisen, sier filialsjef Kim Olav Svines i Forex bank.

Og ta med deg mer enn ett kort og hold disse kortene atskilt, slik at du har et i reserve dersom det ene kortet blir borte, ødelagt eller ikke virker når du er på reisen.

Legg pengene trygt

I Norge kan man leve ganske godt uten å ha kontanter i lommeboka. Slik er det ikke alltid i utlandet - selv på populære reisemål der man skulle tro at kortbruk var utbredt.

- Om du tar ut kontanter så er det det en god idé å ha det meste av disse liggende i safen på hotellet, og ikke å gå rundt med lommene full av penger. Det er ikke smart å ser ut som en vandrende minibank, sier Kim Olav Svines.

Ikke ta med deg mer penger enn det du trenger til den aktuelle dagen. Og det er tryggere å ta ut små beløp flere ganger, enn ett stort beløp, selv om det betyr litt flere uttaksgebyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer