TRØBBEL I PARADIS: De færreste par har sex daglig, og for noen kan det være vanskelig hvis den ene parten har mer lyst enn den andre. Foto: COLOURBOX
TRØBBEL I PARADIS: De færreste par har sex daglig, og for noen kan det være vanskelig hvis den ene parten har mer lyst enn den andre. Foto: COLOURBOXVis mer

Kravene til seksuell lek og mangfold øker stadig

Men mange er for trøtte til å være med på leken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Det er mye større grad av seksuelt mangfold i dag. Å være leken, kreativ og oppfinnsom ligger som et krav. Men mange har ofte ikke ork til det, sier Bente Træen, seksualvaneforsker og professor ved Universitetet i Oslo.

- KJØNNSROLLENE SNUDD SEXOLOG: Eva Mohn.Leketøy i senga kan fort bli kjedelig, mener ekspertene.- Lekenhet trenger ikke handle om masse utstyr. Det kan handle om kommunikasjon og roller en spiller. - Leketøy kan bli kjedelig og rutine, det òg. Man må hele tida prøve å gjøre ting på en annen måte, sier sexolog og parterapeut Eva Mohn.Psykiater og sexolog Haakon Aars mener kvinner er kommet mer på banen og er mer lekne enn før.- Menn har tidligere vært mer eksperimentelle, men kjønnsrollene er snudd. Dette er frigjørende og viktig for begge kjønn. - Kvinner er også mer åpne for å ha sex med damer. Det har skjedd en større forandring hos jentene, sier han.- Begge må ha lyst til å ha lyst for at det skal skje noe. Det er bra å utforske og gjøre nye ting, sier seksualvaneforsker Bente Træen.Eva Mohn mener vi ennå har mye å lære.- På lekenhet mangler vi fortsatt mye. Vi er flinkere til å finne det fram når forholdet er nytt. I relasjoner over tid, blir sexlivet fort rutinepreget. Men evnen er der, samme person kan være veldig leken om hun møter noen på si. - Det beste er å aldri ta relasjonen for gitt, men hver dag forsøke å forføre den andre.

 - Unge og nyforelskete par eksperimenterer mer. Når forelskelsen først er over, går de inn i et mer tradisjonelt mønster, med sex fredag eller lørdag kveld, sier Haakon Aars, psykiater, lege og sexolog.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn