Du leser nå Dagbladet Pluss

Kravene til seksuell lek og mangfold øker stadig

Men mange er for trøtte til å være med på leken.

TRØBBEL I PARADIS: De færreste par har sex daglig, og for noen kan det være vanskelig hvis den ene parten har mer lyst enn den andre. Foto: COLOURBOX
TRØBBEL I PARADIS: De færreste par har sex daglig, og for noen kan det være vanskelig hvis den ene parten har mer lyst enn den andre. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): - Det er mye større grad av seksuelt mangfold i dag. Å være leken, kreativ og oppfinnsom ligger som et krav. Men mange har ofte ikke ork til det, sier Bente Træen, seksualvaneforsker og professor ved Universitetet i Oslo.

 - Unge og nyforelskete par eksperimenterer mer. Når forelskelsen først er over, går de inn i et mer tradisjonelt mønster, med sex fredag eller lørdag kveld, sier Haakon Aars, psykiater, lege og sexolog.

Han mener det er vanskelig å finne ut hvor ofte nordmenn egentlig har sex, fordi vi gjerne overdriver litt i spørreundersøkelser.

Sex én gang i uka

- Det er store krav til jobb og karriere i dag, og man skal i tillegg være tilgjengelig på nye medier og aktiv i vennekretsen. Sex er et overskuddsfenomen, sier Aars.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.