Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Kreften har styrket kjærligheten

Nærhet og ømhet blir viktigere under kreftsykdom.

(Dagbladet): - Det viktigste er ikke å ha masse sex, men nærhet og ømhet, sier Tom Sverre Nilsen.

Han er mannen Ida Helene Selebø Nilsen (28). Onsdagene framover legger Dagbladet ut podkasten Idas dagbok. I dagens andre episode av radioprogrammet forteller Ida om hvordan samlivet med ektemannen har blitt preget av sykdommen.

Kommer nærmere For seks år siden ble Ida Helene Selebø Nilsen rammet av brystkreft. Men det holdt ikke å fjerne brystet — kreften spredte seg til skjelettet. Nå får hun livsforlengende behandling.

- Når den ene er alvorlig syk, kan det gå begge veier. Vi har kommet enda nærmere hverandre som par. Kjærligheten er blitt sterkere, sier mannen Tom Sverre i podkasten.

Totalt seks episoder publiseres på Dagbladet onsdager framover. Radiodagboka er produsert av Rubicon. Her forteller Ida om livet med kreft og hvordan perspektivet på livet endres av sykdommen.

Hør forrige ukes episode her.

- Samliv og seksualitet knyttet til sykdom er ofte vanskelig for helsepersonell å ta opp, sier Ida i sin radiodagbok.

I over to år har hun levd med kreft med spredning. I 10 år har Ida og Tom Sverre vært kjærester, i de siste ni som ektepar. Sammen har de datteren Solveig (7).

Trygge spilleregler Det var paret selv som tok initiativ til å snakke med en sexolog.

- Det var lite overskudd til oss som kjærlighetspar. Da er det viktig å søke hjelp, så man kan stå sammen som par. Så får man være kreative og finne ut hvordan man som par kan ha det godt sammen, sier Ida.

Ida forteller at bivirkninger av behandlingen gjorde slimhinnene tørre og samleie ble smertefullt.

- Det er et mål å ha det godt sammen. Man må lage trygge spilleregler, sier Ida i podkasten.

Hør podkasten over, eller klikk her.

Sterke sammen: Ida Helene og Tom Sverre Nilsen har vært sammen i 10 år og gift i ni. Ingen av dem hadde sett for seg at kreft skulle bli en del av hverdagen da de giftet seg. Foto: Privat
Sterke sammen: Ida Helene og Tom Sverre Nilsen har vært sammen i 10 år og gift i ni. Ingen av dem hadde sett for seg at kreft skulle bli en del av hverdagen da de giftet seg. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media