VAKKER HAVN: Den venetianske festningen Koules er symbolet på Heraklion, der det er kort vei fra tradisjonsrike delikatesseforretninger til designshopping og kule barer. Det er ikke feil å nyte utsikter over festningen og den vakre havna fra et svømmebasseng på taket. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst
VAKKER HAVN: Den venetianske festningen Koules er symbolet på Heraklion, der det er kort vei fra tradisjonsrike delikatesseforretninger til designshopping og kule barer. Det er ikke feil å nyte utsikter over festningen og den vakre havna fra et svømmebasseng på taket. Foto: Runar Larsen / Magasinet ReiselystVis mer

Kretas største by er adskillig bedre enn sitt rykte

En matvandring i pulserende Heraklion er ingen dårlig idé om du planlegger et besøk på Kreta neste sommer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Kalimera! (God morgen). Rebecca Skevaki dukker opp som en solstråle mellom eksosfrådende mopeder og biler utenfor det arkeologiske museet. Den gresk-australske 49-åringen driver selskapet Crete Urban Adventures, og skal lede oss gjennom den urbane jungelen på jakt etter Heraklions kulinariske fristelser.

Vi begynner med dagens viktigste brygg, et par kaffebønnekast fra Eleftherias-plassen. Bakeriet Veneris byr på moderne varianter av det svarte gullet, men tradisjonene står fortsatt sterkt. Unge hipstere drikker supersøt iskaffe, mens den eldre garde sverger til den mer klassiske varianten.

- Kaffe er en viktig del av samfunnet vårt. Ikke bare som en drikk, men som et sosialt møtested. Det er ikke mange år siden dette var stedet der sladder ble utvekslet og nyheter ble delt, sier Rebecca Skevaki. En typisk gresk kaffe er ikke servert på et blunk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn