Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kretas største by er adskillig bedre enn sitt rykte

En matvandring i pulserende Heraklion er ingen dårlig idé om du planlegger et besøk på Kreta neste sommer.

VAKKER HAVN: Den venetianske festningen Koules er symbolet på Heraklion, der det er kort vei fra tradisjonsrike delikatesseforretninger til designshopping og kule barer. Det er ikke feil å nyte utsikter over festningen og den vakre havna fra et svømmebasseng på taket. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst
VAKKER HAVN: Den venetianske festningen Koules er symbolet på Heraklion, der det er kort vei fra tradisjonsrike delikatesseforretninger til designshopping og kule barer. Det er ikke feil å nyte utsikter over festningen og den vakre havna fra et svømmebasseng på taket. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst Vis mer

- Kalimera! (God morgen). Rebecca Skevaki dukker opp som en solstråle mellom eksosfrådende mopeder og biler utenfor det arkeologiske museet. Den gresk-australske 49-åringen driver selskapet Crete Urban Adventures, og skal lede oss gjennom den urbane jungelen på jakt etter Heraklions kulinariske fristelser.

Vi begynner med dagens viktigste brygg, et par kaffebønnekast fra Eleftherias-plassen. Bakeriet Veneris byr på moderne varianter av det svarte gullet, men tradisjonene står fortsatt sterkt. Unge hipstere drikker supersøt iskaffe, mens den eldre garde sverger til den mer klassiske varianten.

- Kaffe er en viktig del av samfunnet vårt. Ikke bare som en drikk, men som et sosialt møtested. Det er ikke mange år siden dette var stedet der sladder ble utvekslet og nyheter ble delt, sier Rebecca Skevaki. En typisk gresk kaffe er ikke servert på et blunk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?