Storbyferie

Kretas største by er adskillig bedre enn sitt rykte

En matvandring i pulserende Heraklion er ingen dårlig idé om du planlegger et besøk på Kreta neste sommer.

VAKKER HAVN: Den venetianske festningen Koules er symbolet på Heraklion, der det er kort vei fra tradisjonsrike delikatesseforretninger til designshopping og kule barer. Det er ikke feil å nyte utsikter over festningen og den vakre havna fra et svømmebasseng på taket. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst
VAKKER HAVN: Den venetianske festningen Koules er symbolet på Heraklion, der det er kort vei fra tradisjonsrike delikatesseforretninger til designshopping og kule barer. Det er ikke feil å nyte utsikter over festningen og den vakre havna fra et svømmebasseng på taket. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kalimera! (God morgen). Rebecca Skevaki dukker opp som en solstråle mellom eksosfrådende mopeder og biler utenfor det arkeologiske museet. Den gresk-australske 49-åringen driver selskapet Crete Urban Adventures, og skal lede oss gjennom den urbane jungelen på jakt etter Heraklions kulinariske fristelser.

Vi begynner med dagens viktigste brygg, et par kaffebønnekast fra Eleftherias-plassen. Bakeriet Veneris byr på moderne varianter av det svarte gullet, men tradisjonene står fortsatt sterkt. Unge hipstere drikker supersøt iskaffe, mens den eldre garde sverger til den mer klassiske varianten.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer