Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Luftfart

Krever flere flyruter til Kina for å eksportere mer norsk sjømat

Ingen direkteruter i dag - rammer eksporten.

SJØMAT-EKSPORT: Når det kinesiske markedet nå er åpent for Norge igjen, er eksportmulighetene for norsk sjømat gode. Næringa savner imidlertid direkte flyruter. Foto: NTB Scanpix
SJØMAT-EKSPORT: Når det kinesiske markedet nå er åpent for Norge igjen, er eksportmulighetene for norsk sjømat gode. Næringa savner imidlertid direkte flyruter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norsk Industri mener mangelen på direkteruter til Kina rammer sjømateksport. Partene ber regjeringen tilrettelegge for luftfart.

SJØMAT: Statsminister Erna Solberg på besøk på sjømat-terminalen på Gardermoen i 2016. Foto: NTB Scanpix
SJØMAT: Statsminister Erna Solberg på besøk på sjømat-terminalen på Gardermoen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norsk Industris ønske kommer fram i et brev omtalt av E24. Foreningen skal snart møte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) om situasjonen.

Samtidig heter det at flere lakseeksportører melder om for dårlig kapasitet på rutene til Kina.

Høyt prioritert

«Vi er kjent med at kinesiske flyselskaper har valgt København og Stockholm som destinasjoner for sine Skandinavia-ruter, i stedet for Oslo Lufthavn. Det er viktig for oss å få vite hvordan statsråden og Samferdselsdepartementet arbeider med lufttrafikken til Kina», skriver Norsk Industri, ifølge E24.

Nettstedet skriver videre at direkteruter til Kina er «høyt prioritert» av Avinor, men at de ikke har fått tilgang til Norges ambassade i Kina i forbindelse med arbeidet for å opprette disse.

Ingen søknader

Avinor ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Samferdselsminister Solvik-Olsen skriver på sin side at regjeringen ønsker å utvikle nye ruter til og fra Norge.

– Det er positivt om aktører ønsker starte ruteflyging mellom Norge og Kina, både for passasjerer og frakt. Jeg er ikke kjent med at noen flyselskap har søkt om å opprette ruter fra Kina til Norge og fått avslag fra norske myndigheter, skriver Solvik-Olsen til E24.

Samferdselsministeren bekrefter et kommende møte med Norsk Industri angående situasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media