Luftfart

Krever flere flyruter til Kina for å eksportere mer norsk sjømat

Ingen direkteruter i dag - rammer eksporten.

SJØMAT-EKSPORT: Når det kinesiske markedet nå er åpent for Norge igjen, er eksportmulighetene for norsk sjømat gode. Næringa savner imidlertid direkte flyruter. Foto: NTB Scanpix
SJØMAT-EKSPORT: Når det kinesiske markedet nå er åpent for Norge igjen, er eksportmulighetene for norsk sjømat gode. Næringa savner imidlertid direkte flyruter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norsk Industri mener mangelen på direkteruter til Kina rammer sjømateksport. Partene ber regjeringen tilrettelegge for luftfart.

Norsk Industris ønske kommer fram i et brev omtalt av E24. Foreningen skal snart møte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) om situasjonen.

Samtidig heter det at flere lakseeksportører melder om for dårlig kapasitet på rutene til Kina.

Høyt prioritert

«Vi er kjent med at kinesiske flyselskaper har valgt København og Stockholm som destinasjoner for sine Skandinavia-ruter, i stedet for Oslo Lufthavn. Det er viktig for oss å få vite hvordan statsråden og Samferdselsdepartementet arbeider med lufttrafikken til Kina», skriver Norsk Industri, ifølge E24.

Nettstedet skriver videre at direkteruter til Kina er «høyt prioritert» av Avinor, men at de ikke har fått tilgang til Norges ambassade i Kina i forbindelse med arbeidet for å opprette disse.

Ingen søknader

Avinor ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Samferdselsminister Solvik-Olsen skriver på sin side at regjeringen ønsker å utvikle nye ruter til og fra Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer