Kryddersmøret til sommerens grillmat

Lekende lett kan du lage ditt eget kryddersmør som like lett høyner sommerens grillmiddager!

OPPSKRIFT PÅ SOMMERENS BESTE KRYDDERSMØR: Nå kan du gå grillsommeren trygt i møte! FOTO: Marit Røttingsnes Westlie
OPPSKRIFT PÅ SOMMERENS BESTE KRYDDERSMØR: Nå kan du gå grillsommeren trygt i møte! FOTO: Marit Røttingsnes WestlieVis mer

Når solen plutselig titter fram og grillmoduset kommer, er det fint med alt som allerede ligger ventende og klart i kjøleskapet. Det er jo ikke bestandig at sola er fremme så lenge av gangen! Så, bruker du 10 minutter nå på starten av sommeren, kan du lekende lett lage flere kryddersmørvarianter som du kan forsyne deg fra de kommende grillmånedene.

Den viktigste ingrediensen i sommerens grillsmør, er smøret! Og det må være godt! Margarinversjonene gjelds ikke her. Så trenger du noen fedd med hvitløk, noen krydderurter eller en paprika. En food processor er kjekt å ha, men ingen nødvendighet. Det funker helt fint å røre sammen smøret med god gammeldags håndkraft også.

Det kan jo bli litt kjedelig å bare spise kryddersmøret for seg selv, så lag gjerne en hamburger med viltkjøtt og sopp som du plasserer en tykk skive kryddersmør med urter oppå. En grillet T-beinsteik som er som skapt for et godt hvitløkssmør. Og for ikke å glemme den store klassikeren når vi snakker om kryddersmør: bakt potet!