Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Kuldegrader og snø i sikte

Ledige senger og restplasstilbud i påskefjellet, - og det er fortsatt flotte forhold de fleste steder.

STRÅLENDE: Fjellet har vist seg fra sin beste side i det siste. Dette bildet er fra sist søndag på vei fra Nystølen til Åkrefjell ved Nesbyen. Foto: Ole C. H. Thomassen
STRÅLENDE: Fjellet har vist seg fra sin beste side i det siste. Dette bildet er fra sist søndag på vei fra Nystølen til Åkrefjell ved Nesbyen. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mildvær og vårsol er hva som forventes mange steder denne helgen En overgang for mange etter all kulda i vinter. Men fortvil ikke, det er nok snø til påske og enda lenger, de aller fleste steder.

Snødybden vil variere. Noen steder har allerede snøen klappet sammen. Andre steder får betydelig påfyll av snø fra gavmilde værguder.

I bakken
Det blir kaldere igjen og sola må titte fram for å varme lufta over frysepunktet. Eksempelvis er det meldt om temperaturer mellom minus to og ti grader i Hemsedal, Kvitfjell, Oppdal, Voss Fjellandsby, Narvik og Trysil denne helgen.

Det ser ut til at det er de mest Oslo-nære skianleggene som kan få plusstemperaturer, kanskje en grad eller to. Regn ellers med kuldegrader i fjellområdene.

- Med dagens preppeutstyr er ikke noen få plussgrader en kort periode noen utfordring. Dette vil du ikke merke nevneverdig på føret, sier Jens Løland i Skiinfo.no

På bortoverski
Skal du et sted med fare for sol er det bare å sette seg i påskemodus. Ta høyde for at føret skifter i løpet av turen. Dagstur med klassiske langrennsski under støvlene vil bli en utfordring smøremessig. Bløtere festesmøring og glider i sekken er en nødvendighet om sola får varme sporet.

Andre steder vil få bøtter med nysnø og silkeføre.

Pudder alarm
Snowfinder på Skiinfo.no er et ”verktøy” som bruker både informasjon som skianleggene allerede har lagt inn, og snøvarsel fram i tid fra Storm Weather Center. Dette gir en 8- 9 dagers snøoversikt, eller om du velger å bare se på snøvarsel for de neste dagene.

Stranda fjellet har fått 20 cm nysnø de siste dagene og venter 75 cm til innen tirsdag morgen. Sunnmørsalpene venter 65 cm påfyll av snø innen tirsdag morgen.

Både Oppdal og Narvik vil få etterlengtet snø denne helgen.

Restplasser
Restplassoversikten til skiinfo.no viser at det er ledige senger i påsken. Særlig i den første halvdelen er det mange gode tilbud til reduserte priser.

Eksempelvis kan du i Hemsedal bo i Ski Lodge til kr 8 490 for 6 personer i 4 netter. Denne restplassen gjelder fra 31. mars - 4. april og er rabattert med 44 % av normal pris.

I Hemsedal kan du også bo på Skogstad Hotell til kr 995 per person per natt i påskeferien, inkludert middag. Denne restplassen gjelder fra 1. - 4. april og har et avslag på 33 % av normal pris.

I Valdres kan du bo på Danebu Kongsgård til kr 297 per person per natt første halvdel av påskeferien. Denne restplassen gjelder fra 26. - 31. mars med 40 % reduksjon av normal pris.

FLOTT:I Strrandafjellet er utsikten vill og vakker. Foto: Egil Holshagen
FLOTT:I Strrandafjellet er utsikten vill og vakker. Foto: Egil Holshagen Vis mer

På Geilo kan du bo på Bardøla Hotell til kr 790 per person per natt i påskeferien Denne restplassen gjelder fra 26. - 31. mars og er rabattert med 34 % av normal pris.

Hytteluksus
Hemsedal og Geilo er blant de skianleggene som har meget bra forhold og løypenettverk åpent, og nå kan du få storhytter til restplasspris på disse to skidestinasjonene.

På Geilo leier Ødegård Teigen ut hytta Skarvegløtt for påsken. Denne er blant noe av det mest eksklusive du kan få leid av hytter i Norge. Skarvegløtt er på 600 kvm, har stor vinkjeller, badebasseng, boblebad ute og inne. Den kan bli din i påsken for den rabatterte prisen 81 000 kr i ei uke og da kan dere være 12 personer som nyter luksusen. Dette er 17 % rabatt i forhold til normal pris.

I Hemsedal leier Hemsedal Booking ut ei hytte med 12 soverom og 10 bad på 413 kvm i fire netter i påsken for 45 432 kr, noe som er 20 % rabatt i forhold til normal pris. Her er det er ski ut og inn. Med to personer i hvert rom blir det plass til 24 og en akseptabel døgnpris godt under kr 500 på hver.

Med ti eller færre får alle hvert sitt bad, og det blir rom til overs i herberget.

SKARVEGLØTT: Navnet referer til utsikten og ikke til de skarve 600 kvadratmeterne som er til disposisjon.
SKARVEGLØTT: Navnet referer til utsikten og ikke til de skarve 600 kvadratmeterne som er til disposisjon. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!