MIRAKELKUR: Kullsyre skal være et mirakel i skjønnhetsindustrien. Foto: Crestock
MIRAKELKUR: Kullsyre skal være et mirakel i skjønnhetsindustrien. Foto: CrestockVis mer

Kullsyre fjerner cellulitter og rynker

Eneste beviste bivirkningen er små blåmerker.

Kullsyre er det nye mirakelmiddelet i skjønnhetsindustrien. Forskjellen er at nå skal det ikke drikkes, det skal injiseres under huden.

- Dette er et kjapt, smertefritt og et mer naturlig alternativ til Botox og fillers. Det tar kun fem minutter, og du kjenner ingen smerte, sier doktor Zabine Zenker til Daily Mail.

Dokumentert effekt Det har blitt foretatt en studie ved universitetet i Siena, hvor kullsyrebehandlingen ble testet på 48 kvinner, over tre uker. I gjennomsnitt mistet de to centimeter på lårene, en centimeter ved knærne og tre centimeter rundt magen.

- Effekten av å injisere karbondioksidgass under huden, er økt blodsirkulasjon, og en mengde oksygen som leveres til vevet. Fettceller ødelegges slik at fett frigis til omliggende vev, sier Kjersti Johansen, Nordisk fagsjef i Dermanor AS.

Fettsuging og cellulittfjerning Kullsyren booster også syreopptaket, og gir hudcellene ekstra næring. Dette og økt blodsirkulasjon gjør huden tykkere, sterkere og jevnere.

- Dette skyldes økt kollagenproduksjon og bedre organisering av kollagenet, noe som gjør at bindevevet blir sterkere. Og et sterkere bindevev reduserer både rynker og synlighet av cellulitter, forklarer Johansen.

Dypere injeksjoner kan også drepe fettcellene, som gjør at det fungerer som fettsuging, mener forskerne.

Se om du bør begynne med rynkekrem.

Hjelper mot hårtap Ikke nok med å brenne fett, fjerne cellulitter og minske rynker; kullsyren skal også hjelpe mot hårtap.

Karbondioksidet åpner stengte porer, og gir dermed hårsekkene muligheten til å vokse tilbake. Denne metoden mot hårtap har blitt praktisert i Frankrike siden 1930-tallet for å behandle pasienter med dårlig blodsirkulasjon, forkalkede årer og hjerteproblemer.

Trygg behandling? - Kullsyrebehandling har eksistert på markedet noen år, og det virker forholdsvis godt dokumenter at denne behandlingstypen er både effektiv og trygg, sier Johansen.

Eneste beviste bivirkningen er små blåmerker. Det anbefales også å unngå trening i to timer etter endt behandling, og fire timer fra bad.

Skeptisk - Ingen klinikker i Teres Medical Group, herunder Nobel Clinic, tilbyr denne behandlingen, og vi har heller ingen planer om det. Før det eventuelt skulle bli aktuelt, vil vi avvente grundigere og mer omfattende studier, forklarer Eystein Hauge, medisinsk direktør i Teres Medical Group AS.

Noen leger mener pasienter med astma og andre pustevanskeligheter bør være forsiktig. British Association of Aesthetic Plastic Surgeons anbefaler at det gjøres flere studier på langtidseffektene av behandlingen.

- Jeg kan minne om en gammel og god hovedregel: når noe virker for godt til å være sant, så er det nok det, sier Hauge.

Les også:

Sjekk datoen på sminken

Slik får du volum i tynt hår

Mat som gir sunt hår

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.