Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kun én hvitvin får terningkast seks

De havner lett i skyggen av rødvinene, men ikke undervurdér hvitvinene fra Bordeaux.

TO TYPISKE DRUER: Hvitvinene fra Bordeaux er ofte basert på sauvignon blanc- og semillon-druer, som her plukkes på en fransk vingård. Foto: NTB Scanpix
TO TYPISKE DRUER: Hvitvinene fra Bordeaux er ofte basert på sauvignon blanc- og semillon-druer, som her plukkes på en fransk vingård. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Her finner du alle Dagbladets vinanmeldelser

Hvit Bordeaux-vin har lenge kommet i skyggen av de mer berømte røde variantene. Mens områder som Burgund nyter berømmelse for både sine hvite og røde utgaver, er det i Bordeaux definitivt rødvinen som er storebror. Kvaliteten på de hvite vinene er det derimot ingenting å utsette på.

I likhet med prisene på rød Bordeaux er det dessverre også veldig dyrt for de berømte slottenes hvite utgaver. Ser man bort fra de mest berømte navnene, er det derimot fullt mulig å finne topp kvalitet også til fornuftige priser.

Vinene varierer i stil fra lette, aromatiske og fruktdrevne utgaver til rike, komplekse og lagringsdyktige varianter. Sauvignon blanc og semillon er druene som hovedsaklig utgjør blandingen. Sauvignon blanc bidrar med aroma og friskhet, mens semillon står for fedme og ryggrad i vinene.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?