Kunstsnø sørger for 39 åpne skianlegg i helgen

Mest snø i Myrkdalen på Voss.

TRYSIL: Perfekte forhold viser dette bildet tatt onsdag 17. november.  Foto: Ola Matsson
TRYSIL: Perfekte forhold viser dette bildet tatt onsdag 17. november. Foto: Ola Matsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne helgen er det sesongåpning i en rekke nye skianlegg. Blant disse er Voss Fjellandsby Myrkdalen, Strandafjellet og Harpefossen som alle tre kan skryte av mest snø i følge de innberettede målinger til skiinfo.no.Ørsta som er nummer to på snødybdetoppen i skrivende stund åpner neste helg, mens treeren, Voss Resort Bavallen åpner om fjorten dager.

Flest åpne heiser Hemsedal har nå  ni heiser i gang og ti åpne nedfarter. Trysil  åpner ni heiser og  hele 12 km (9 nedfarter) med skikjøring med 620 meters fallhøyde lørdag. Det er særlig åpningen av flere nedfarter i Høgegga, som er Trysils område med bratte nedfarter, som vil glede mange skikjørere. I tillegg satser Trysil som alltid mye på å tidlig ha en god terrengpark.Gaustablikk og Geilo har hatt fire heiser i gang, mens Kvitfjell øker til fire denne helgen. De skryter av ni kilometer med snølagte nedoverbakker. Nye rails og ett eller to hopp loves å være klart til helgen.

39 anlegg Med kuldegradene og stor snøproduksjon  blir nedfarter og heiser åpnet fortløpende.- Det er noe av grunnen til at så mange som 39 skianlegg melder til Skiinfo.no at de kommer til å holde åpent i helgen, sier Jens Løland som er Norgesansvarlig i Skiinfo.no. Hafjell kjører igang med artister og aktiviteter under åpningen på lørdag. Eldar Vågan og Jaa9 & Onkl P er blant artistene på scenen i helgen. Totalt vil 4 km med bakker være åpne. For Oslo-folket er det nå mye å velge mellom i nærområdet. Både Tryvann Vinterpark, Varingskollen og Kirkerudbakken har åpnet. Flest kilometer Preparerte langrennsløyper øker i antall og lengde. Av de store destinasjonene er det Geilo som fortsatt leder klart foran Sjusjøen som igjen har et stor forsprang på Skeikampen. For langrennsløyper utenom skistedene er det lurt å sjekke på skisporet.no, skitrack. Skiforeningen eller med dem som er ansvarlig for løypene i ditt område.I vår rangering, langrennstoppen, har vi valgt å holde oss til de store vintersportstedene i Norge. Disse stedene har overnattingkapsitet og kan ta i mot tilreisende fra hele landet og utenlandske skiturister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer