<strong>KUNSTEN BESTEMMER:</strong> Maleriene skaffet Pål seg da han innredet den forrige leiligheten for vel tolv år siden, også her fikk han hjelp fra de samme interiørarkitektene. Kunstvalget ble så vellykket at han ga kunsten en av hovedrollene også denne gangen. FOTO: Espen Grønli
KUNSTEN BESTEMMER: Maleriene skaffet Pål seg da han innredet den forrige leiligheten for vel tolv år siden, også her fikk han hjelp fra de samme interiørarkitektene. Kunstvalget ble så vellykket at han ga kunsten en av hovedrollene også denne gangen. FOTO: Espen Grønli Vis mer

Kunstverkene bestemmer alt i Majorstu-leiligheten

Pål Renli åpner døren til leiligheten hvor kunsten bestemte grunntonen i fargevalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leiligheten fra århundreskiftet hadde et lite, trangt kjøkken nær bakgårdstrappen og pikerommet.

Nå er den planløsningen forkastet, og Pål Renli bor i en oppgradert bolig som er innredet etter kunstens regler.

- Jeg ville ha et sted hvor det var morsomt å komme hjem samtidig som det var stilig. Jeg så for meg en rommelig, loungeaktig leilighet med en enorm sofa, puffer og stort spisebord - og ikke minst, plass til maleriene mine.

Beboeren måtte imidlertid ha hjelp til å få drømmedesignen på plass, interiørarkitektene Haeg Holm fikk utfordringen.

- Hovedgrepet, sier interiørarkitekt Helene Holm, ble å flytte kjøkkenet ut i stuen, og få til en åpen løsning som nettopp gir Pål Renli den rette loungefølelsen.

Mørkt materialvalg I og med at kjøkkenet ble en stor del av stuen, ble materialene nøye vurdert slik at de fungerte like godt i begge rom. Det var et stort poeng at rommene ble samstemte.

Valget falt på mørk wengebeiset eik til alle underskap på kjøkkenet og en del av møblene. De hvite overskapene bidrar til at de føyer seg etter veggen, og sørger for at den åpne romfølelsen er intakt.

Den turkismalte glassplaten mellom under og overskapene er et dekorativt element som tilhører både kjøkken og stue.

Maleriene skaffet Pål seg da han innredet den forrige leiligheten for vel tolv år siden, også her fikk han hjelp fra de samme interiørarkitektene. Kunstvalget ble så vellykket at han ga kunsten en av hovedrollene også denne gangen.

- Kunst er et must i hjemmet, den åpner opp til en ny verden og gir nye dimensjoner i tilværelsen, sier Pål Renli.

Han mener kunst bør pirre nysgjerrigheten, stimulere tankevirksomheten og kreativiteten. Og kunstneren må ha et definert mål og en mening med verket.

- Jeg vil gjerne vite hva kunstneren har tenkt, selv når resultatet er nonfigurativt, og stiller meg ofte spørsmål om hvilke prosesser og ideer kunstneren vil formidle.

Forvandlinger Foruten hovedstuen med den gedigne sofaen, er de to badene yndlingsrommene, ett stort og lyst, ett lite og svart.

Pikerommet som lå gjemt i enden av leiligheten sammen med det tidligere kjøkkenet ble gjort om til hovedbad med badekar. I lys kalkstein skråner det og blir smalt i badekarenden, noe som bidrar til særpreget. Dessuten gir det tidligere pikeværelsets smale vindu utsikt fra velværekaret.

Dagdrømmer Den lange korridoren har fått en farget detalj, den eplegrønne døren fører inn til gjestebadet. Det skaper fin signaleffekt, og gir leiligheten et snev av lekenhet.

Helt i enden av gangen ligger yndlingskafeen til Pål. Hele endeveggen er dekket av fototapet. Motivet er fra Costa Rica, et lite kafébord på stranden under palmene.

- Jeg spiste frokost på akkurat den kafeen hver dag, og har varme ferieminner derfra. Det er ganske kult å se yndlingskafeen, det skal være morsomt å komme hjem.

Les også Plantene som trenger minst vann

Tabbe å vaske parkett

De viktigste stolene

Se våre inspirerende bilder

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

<strong>VARMT OPPHOLDSROM:</strong> Ild på peisen og mykt, flosset teppe fra Kymo, Expo Nova. Gedigen sofa med puter blant annet fra Missoni, puff og sofa fra Poliform. Svart sidebord Balancing Boxes fra Porro, begge fra Expo Nova. Salongbord fra BoConcept. FOTO: Espen Grønli
VARMT OPPHOLDSROM: Ild på peisen og mykt, flosset teppe fra Kymo, Expo Nova. Gedigen sofa med puter blant annet fra Missoni, puff og sofa fra Poliform. Svart sidebord Balancing Boxes fra Porro, begge fra Expo Nova. Salongbord fra BoConcept. FOTO: Espen Grønli Vis mer
<strong>MØRKE INNSLAG:</strong> Kjøkkeninnredningen er i mørk wengebeiset eik. Spisebordet Victor i mørk eik fra Ygg &amp; Lyng, Catifastoler fra Expo nova. Bildene av islandske Ingthor Hrafnhelsson på veggen til høyre er blant kunsten som ble styrende for fargene i leiligheten. FOTO: Espen Grønli
MØRKE INNSLAG: Kjøkkeninnredningen er i mørk wengebeiset eik. Spisebordet Victor i mørk eik fra Ygg & Lyng, Catifastoler fra Expo nova. Bildene av islandske Ingthor Hrafnhelsson på veggen til høyre er blant kunsten som ble styrende for fargene i leiligheten. FOTO: Espen Grønli Vis mer
<strong>MALERISK:</strong> Ved siden av hovedstuen ligger tv-stuen som tidligere var soverom. Her har maleriet av Benjamin Bergman fått hovedplass. Teppet fra Mashup fra Kymo, Hole Design, har mye mønster, men er likevel i dialog  med maleriet. Puff Pix fra Arper. Pledd fra Missoni. FOTO: Espen Grønli
MALERISK: Ved siden av hovedstuen ligger tv-stuen som tidligere var soverom. Her har maleriet av Benjamin Bergman fått hovedplass. Teppet fra Mashup fra Kymo, Hole Design, har mye mønster, men er likevel i dialog med maleriet. Puff Pix fra Arper. Pledd fra Missoni. FOTO: Espen Grønli Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer