REISER MER: I en fersk undersøkelse Respons analyse har gjort for reisebyrået Ticket om nordmenns reisevaner, kommer det fram at hele 49 prosent kommer til å reise like mye i 2012 som i år, mens 26 prosent sier de kommer til å reise enda mer. Arkivfoto: SONNY TUMBELAKA/AFP/SCANPIX
REISER MER: I en fersk undersøkelse Respons analyse har gjort for reisebyrået Ticket om nordmenns reisevaner, kommer det fram at hele 49 prosent kommer til å reise like mye i 2012 som i år, mens 26 prosent sier de kommer til å reise enda mer. Arkivfoto: SONNY TUMBELAKA/AFP/SCANPIXVis mer

Kutter heller ut oppussing enn å pakke bort bikinien

Vi lar oss ikke påvirke av økonomisk krise.

(Dagbladet): I en fersk undersøkelse Respons analyse har gjort for reisebyrået Ticket, kommer det fram at hele 49 prosent kommer til å reise like mye i 2012 som i år, mens 26 prosent sier de kommer til å reise enda mer.

Totalt 15 prosent svarer de kommer til å reise mindre de neste 12 månedene, mens 10 prosent vet ikke.

- Jeg er mest overrasket over at ikke flere tenker på urolighetene i finansmarkedet, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket til Dagbladet.

På spørsmålet: «Påvirker den nåværende tilstanden i verdensøkonomien dine kommende private reiseplaner?», svarer så mange som 86 prosent at den ikke påvirker deres reiseplaner i det hele tatt.

Vekst i vintersesongen Bare 3 prosent svarer at de vil reise mindre som følge av tilstanden i verdensøkonomien, 4 prosent svarer at de vil reise mer, mens 7 prosent svarer at de ikke vet.

Da finanskrisen slo til med full kraft i 2008, opplevde selskapet stagnasjon i feriebestillinger, forteller Wolff Andresen.

OVERRASKET: Markeds- og administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen, er mest overrasket over at 86 prosent av nordmennene svarer at urolighetene i finansmarkedet ikke påvirker deres ferieplaner. Foto: PETTER LØKEN
OVERRASKET: Markeds- og administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen, er mest overrasket over at 86 prosent av nordmennene svarer at urolighetene i finansmarkedet ikke påvirker deres ferieplaner. Foto: PETTER LØKEN Vis mer

Til tross for en omfattende uro på finansmarkedet rundt om i verden, har selskapet nå en vekst på 16 prosent denne vintersesongen sammenlignet med vintersesongen i fjor.

Få dropper ferien I undersøkelsen svarer respondentene også på hva de først og fremst kutter ned på hvis de er nødt til å kutte i utgiftene for å spare penger.

Bare 14 prosent svarer at de avlyser ferien, mens 24 prosent sier de velger en billigere ferie.

- Man velger kanskje Egypt i stedet for Thailand, sier Wolff Andresen.

Hele 51 prosent av de spurte svarer at de blant annet vil kutte ned på innkjøp av ting til hjemmet, mens 46 prosent svarer de vil droppe større oppussingsprosjekter i hjemmet.

Kutter i hverdagshygge Det vil også gå utover utelivet hvis nordmenn først må spare penger.

I undersøkelsen svarer 47 prosent at de vil kutte ned på restaurantbesøk, og 46 prosent vil også gå mindre på kino og konserter.

Totalt 44 prosent av de spurte vil shoppe mindre klær, hvis de må spare.

Undersøkelsen ble gjennomført blant 1060 personer i tidsrommet 25.-30. august.