Du leser nå Dagbladet Pluss

Kvalmen viste seg å være hjernekreft

Madelen var bare tre år da legene ga henne ti prosent sjanse til å overleve.

HUMØRSPREDER: Sju år gamle Madelen har et smittende smil som gleder alle hun møter på sin vei. Selv ikke da hun var alvorlig syk, forsvant hennes gode humør. Foto: Morten Eik
HUMØRSPREDER: Sju år gamle Madelen har et smittende smil som gleder alle hun møter på sin vei. Selv ikke da hun var alvorlig syk, forsvant hennes gode humør. Foto: Morten EikVis mer

- Vi trodde at vi bare hadde en datter som var mye syk. Pappa Trond Janshaug (38) og mamma Ina Marie Gjetrang (31) fra Nøtterøy i Vestfold holder godt rundt Madelen (7).

Det er langt ifra en selvfølge at deres yngste barn i dag er frisk. Madelen var ofte syk etter at hun fylte tre år sommeren 2015. Feber, kvalme og litt oppkast var ikke uvanlig. Foreldrene slo seg til ro med at de hadde et barn som lett ble smittet i barnehagen.

- Men da hun utover høsten kastet opp hver eneste morgen, uten at noen andre i familien var syke, gikk alarmen hos fastlegen, forteller mamma Ina Marie.Tanken var at det kunne dreie seg om borreliose etter flåttbitt, eller hjernehinnebetennelse. En MR-undersøkelse avdekket derimot svulst i bakre skallegrop.