Storbyferie

Kvinne må betale en halv million for ulovlig Airbnb-utleie

Og en rekke byer strammer inn på reglene.

STRENGERE REGLER: Paris er en av byene som innskrenker mulighetene til å leie ut private leiligheter for kommersiell korttidsleie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
STRENGERE REGLER: Paris er en av byene som innskrenker mulighetene til å leie ut private leiligheter for kommersiell korttidsleie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En fransk rettsinstans har dømt en leieboer til å betale tilbake alt hun har tjent på å leie ut leiligheten hus disponerte via Airbnb, skriver The Telegraph.

Årsaken er at kvinnen ikke hadde tillatelse fra huseier til å leie ut, noe hun likevel skal ha gjort siden 2011, ifølge dommen. Det er leilighetens eier som er tilkjent beløpet på nesten en halv million norske kroner.

Strammer inn

Paris, har i likhet med en rekke andre storbyer verden over, innført restriksjoner mot fri utleie av private boliger. Det for å forsøke å hindre boligmangel og galopperende utleiepriser.

Siden desember i fjor har Paris alene bøtelagt en rekke utleiere som ikke fulgte reglene. Til sammen er godt over 12 millioner kroner blitt innkrevd gjennom bøter.

Det er likevel første gang en domstol har gått til et så drastisk skritt som å inndra hele beløpet en leilighet (ulovlig) har blitt leid ut for gjennom flere år.

For et snaut år siden vedtok myndighetene i Paris at ingen fikk lov til å leie ut leilighetene sine uten å ha registrert seg. Videre ble det ikke lov til å leie ut mer enn 120 netter per år. Overskrides dette tallet, blir virksomheten vurdert som forretningsdrift, og skattes deretter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer