Piratkopier:

Kvinnen kjøpte falsk designer­veske i utlandet. Det endte med en bot på 95 000 kroner

Dette må du passe på i sommer.

DYRT: En svensk kvinne ble bøtelagt 95 000 kroner etter å ha kjøpt en falsk designerveske i utlandet. Patentstyret advarer mot kjøp av falske luksusartikler i utlandet. Illustrasjonsfoto: HYUNGWON KANG/REUTERS/NTB SCANPIX
DYRT: En svensk kvinne ble bøtelagt 95 000 kroner etter å ha kjøpt en falsk designerveske i utlandet. Patentstyret advarer mot kjøp av falske luksusartikler i utlandet. Illustrasjonsfoto: HYUNGWON KANG/REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Langs handlegater og på markeder i utlandet dukker de opp over alt. Billige piratkopier av kjente merkevarer til en brøkdel av prisen.

Det er lett å falle for fristelsen, men det endelige regnestykket kan bli langt mindre fordelaktig enn det man først ser for seg.

Jolanda Girzl, sjef for den svenske forbrukertjenesten Konsument Europa, sier til nyhetsbyrået TT at en svensk kvinne fikk en bot på 10 000 euro for kjøpet av en falsk designerveske. Dette tilsvarer omlag 95 000 norske kroner.

Hun forteller ikke nøyaktig hvor kvinnen ble stoppet, men TT skriver at det kan ha vært på en europeisk flyplass. Reglementet og lovverket varierer nemlig fra land til land.

Bøter

Girzl forteller videre om hvordan flere svenske statsborgere har blitt stoppet under mellomlandinger på vei hjem til Sverige. I Sverige er det nemlig lov med piratkopier til personlig bruk. Det samme gjelder i Norge.

- Elever i en svensk skoleklasse ble straffet med 3 000 euro (omlag 28 000 kroner) i bøter for kjøp av falske belter og solbriller.

Både i Nederland, Italia og Frankrike kan du risikere klekkelige bøter dersom tollerne finner ut at du har piratkopier med deg hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer