Madame Clicquot:

Kvinnen som trosset Napoleon og forandret champagnen for alltid

Den unge enken Clicquot boret hull i et bord, og siden har champagne aldri vært det samme.

CHAMPAGNENS BESTEMOR: Madame Clicquot gjorde champagne til en internasjonal suksess, og revolusjonerte produksjonen. Maleri fra privat samling / NTB Scanpix
CHAMPAGNENS BESTEMOR: Madame Clicquot gjorde champagne til en internasjonal suksess, og revolusjonerte produksjonen. Maleri fra privat samling / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den har vært de rike og berømtes favorittdrikk i over to hundre år og nytes i palasser og parlamenter over hele verden siden de første flaskene ble produsert i 1792. Den ikoniske gylne etiketten er udødeliggjort i film og litteratur:

Tsjekhov berømmer denne «skattens» fortrinn i novellen Champagne, det var James Bonds yndlingsdrikk (når han ikke supte martinier) i Ian Flemings romaner, Humphrey Bogart hang over et piano og tyllet i seg glass etter glass mens han gjorde kur til Ingrid Bergman i Casablanca og selv lord Grantham dro frem en flaske eller to fra tid til annen i Downton Abbey.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer