KJØRER BEST: En britisk undersøkelse viser at kvinner er bedre sjåfører enn menn, selv om mennene liker å tro noe annet. FOTO:  Opel
KJØRER BEST: En britisk undersøkelse viser at kvinner er bedre sjåfører enn menn, selv om mennene liker å tro noe annet. FOTO: OpelVis mer

Kvinnene best bak rattet

Bulker minst og får færre bøter.

Les alt om Årets Bil 2013.

En undersøkelse som det britiske selskapet Carrentals UK har gjennomført konkluderer med at kvinner er bedre sjåfører enn menn fordi kvinnene i undersøkelsen har vært i færre ulykker og har færre trafikkforseelser på samvittigheten enn mennene.

Bakgrunnen for resultatet er intervjuer med 700 personer, som blant annet er blitt spurt om ferdigheter og opplevelser bak rattet.

Flere prikker Resultatet viser at menn typisk har flere prikker på førerkortet, har mottatt flere fartsbøter og har vært i flere ulykker enn kvinner.

- Menn liker å tro at de er flinkere til å kjøre bil enn kvinner, men undersøkelsen viser at menn er langt verre når det kommer til fartsbøter og antall prikker på førerkortet, sier Gareth Robinson, direktør i Carrentals UK.

Flere ulykker I undersøkelsen kommer dette fram:
•57 prosent av mennene hadde vært involvert i en eller flere ulykker, mens 44 prosent av kvinne hadde opplevd det samme
•45 prosent av mennene mellom 36 og 45 år hadde blitt tatt for å kjøre for fort. Det samme gjaldt for menn over 66 år.
•60 prosent av mennene over 66 år hadde vært involvert i en bilulykke, sammenlignet med 30 prosent av kvinnene fra samme aldersgruppe.

Tror de er best - Dette til tross, menn rangerer sine egne ferdigheter bak rattet høyere enn kvinner og anser seg selv som gode sjåfører selv om de bryter trafikkreglene oftere, sier Robinson.

- Kvinner er nok mer forsiktige sjåfører enn menn og tar færre sjanser. Sånn sett er ikke resultatene i undersøkelsen overraskende, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.