Kvinner vil forsørges

Seks av ti norske kvinner ønsker å være hjemme med barn.

VIL BLI FORSØRGA: Seks av ti norske kvinner ønsker å gå ned i stilling eller slutte helt i jobben og la mannen forsørge familien. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen/SCANPIX
VIL BLI FORSØRGA: Seks av ti norske kvinner ønsker å gå ned i stilling eller slutte helt i jobben og la mannen forsørge familien. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I en undersøkelse Respons analyse har utført på oppdrag fra bemanningsfirmaet Proffice blant over 2500 yrkesaktive i Norge, svarer et flertall at de synes det er for strevsomt at begge småbarnsforeldrene jobber heltid. 65 prosent av kvinnene som har to eller flere barn, misunner andre kvinner som kan velge å være hjemmeværende eller jobbe deltid fordi de har en mann som kan forsørge seg.

Særlig kvinner under 35 kunne tenke seg å trappe ned karrieren hvis de hadde mulighet til å bli forsørget.  Lite framtidsrettet Trist, mener forsker Nina Amble ved Arbeidsforskningsinstituttet (Afi). Hun tror kvinner som lar seg forsørge av mennene sine vil angre på det i etterkant.

- I stedet for å trekke seg tilbake og kapitulere bør de organisere arbeidet sitt slik at det blir enklere å kombinere begge deler. Når de velger å hoppe av karrieren og prioritere familien, har de på mange måter satt seg selv på sidelinja. De risikerer både å bli kjedeligere diskusjonspartnere for mennene sine og å sette seg selv på sporet til skilsmisse og en karriere som minstepensjonister, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.