SAFTIG: Når kyllingfiletene tilberedes på denne måten, blir de veldig saftige. Foto: SYNØVE DREYER
SAFTIG: Når kyllingfiletene tilberedes på denne måten, blir de veldig saftige. Foto: SYNØVE DREYERVis mer

Kylling + hvitvin = sant

En herlig kyllingform å servere i godt lag.

Skal du ha gjester i helga? Denne kyllingformen er perfekt helgemat - og særlig hvis det er flere til bords.

Når kyllingfiletene tilberedes slik, sikrer du at de blir saftige. Og sennepen setter en pikant smak.

Vil du heller ha noe med høstens beste godsaker, kan du prøve kylling- og soppgryte.

Prøv også:
Kyllingwok med ­teriyakisaus
Salat med kylling og bulgur

Denne oppskriften er nok til åtte til ti personer.
 
• 10 kyllingfileter
• 4 ss smør
• 1 ts soyasaus
• 1 dl revet ost
• 100 g småtomater
• 1 ts paprikapulver
 
Vinsaus:
 
•2 sjalottløk
•2 ss smør
•1 ss sukker
•2 dl hvitvin
•4 ss kyllingfond
•4 dl vann + stekesjy
•2 ts maisenna til jevning
•2 dl kremfløte
•2 ss fransk sennep
•2 dl revet ost

Har du ikke fransk sennep i kjøleskapet, kan du gjerne bruke en annen og vanlig type. Og har du ikke kyllingfond - som fås kjøpt på flaske i mange dagligvarebutikker - kan du bruke en hønsebuljongterning.
 
1. Stek filetene rundt det hele i en panne i smør. Strø på salt og pepper, og legg filetene over i en ildfast form. Skyll ut pannen med vann og gjem sjyen.
 
2. Pensle filetene med soya og stek kjøttet i cirka ti minutter ved 175º.  Hakk løk og stek i smør. Tilsett sukker og la løken karamelliseres.
 
3. Hell over vin, fond, vann og stekesjy, og kok opp. Pisk sammen maisenna, sennep og fløte, og rør det i sausen. La det koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
 
4. Hell sausen over kyllingen og strø på en dl revet ost. Strø over tomater og litt paprikapulver.
 
5. Gratiner kyllingen i cirka 15 minutter før servering.
 
6. Server formen med kokt ris. Og gjerne en grønn salat!