OPPSKRIFT PÅ KYLLING: En enkel måte å få mye smak er å bake den sammen med chorizo. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KYLLING: En enkel måte å få mye smak er å bake den sammen med chorizo. Foto: Erik HannemannVis mer

Kylling med chorizo

Lite arbeid og mye smak med denne perlen av en kyllingrett.

Først og fremst: Til alle som spiser mye kylling, nå har jeg samlet en masse kyllingoppskrifter her!

Og nå har jeg laget en til. En enkel en: Kylling med chorizo handler om å lage masse mat på lite tid.

I prinsippet kan du legge alle ingrediensene i en ildfast form og la det stå til. Det går fint, men med et par småtriks blir det litt bedre.

Det første trikset er å legge masse løkskiver i bunnen av den ildfaste formen. Ha i litt vann og olje så bakes løken uten å bli brent.

Triks nummer to er å steke potetene i olje først. Stek dem til du får en fin og gyllen stekeskorpe før du har dem i formen. På den måten sikrer du en deilig sprøhet og mer smak i potetene. Du kan selvsagt også bruke riste-trikset.

En hel hvitløk Noen synes kanskje det er rart å legge en hel hvitløk i formen. Men, tro meg: Den blir knallgod når den får litt tid på seg i ovnen. Det harde og intense blir mykt, søtt og vennlig. Du kan dele den opp og servere til dem som vil ha.

Til den som ikke har prøvd, så må jeg insistere på at denne fabelaktige sausen som bygger på samme prinsipp, testes ved første anledning.

Chorizo - hva er det? Chorizo er en krydret, spansk (eller portugisisk) pølse. Den karakteristiske smaken og fargen kommer fra røkt paprika og hvitløk.

Det finnes to hovedttyper, nemlig picante og dulce. Flere norske produsenter har begynt å lage chorizo, og jeg synes faktisk de er temmelig gode.

Oppskriften på kylling med chorizo finner du nedenfor!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.