DAGENS MIDDAGSTIPS: Kyllingburger med paprikasalsa. Foto: Astrid Hals/kylling.no
DAGENS MIDDAGSTIPS: Kyllingburger med paprikasalsa. Foto: Astrid Hals/kylling.noVis mer

Kyllingburger med paprikasalsa

Hamburger kan faktisk være både sunt og godt til siste tygg. Beviset får du ved å lage denne.

|||Ved å bruke kyllingkjøttdeig og et sunt tilbehør kan du spise denne burgeren hver dag. Og det nest beste er at den lages på 1-2-3.

Les også:
Dette bør du ikke ha i kjøleskapet
Her får du alt du bør vite om grillmat
Her er alt du trenger å vite om svineinfluensa

KYLLINGBURGER MED PAPRIKASALSA:

400 g kyllingkjøttdeig
2 stk løk, hakket
2 ss tacosaus
1 ts chilisaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts paprikapulver
1 stk egg
1 ts salt
nykvernet pepper
smør eller olje til steking

Paprikasalsa: 3 stk tomat
0,5 stk slangeagurk
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
1 stk rødløk
2 ss limesaft
0,75 dl søt chilisaus
2 ss hakket frisk koriander

FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen alle ingrediensene i en hurtigmikser. Form til fire store burgere. Stek dem i smør eller olje noen minutter på hver side. Server i burgerbrød med salat og salsa.

Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder. Ha dem over i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatkjøttet i små terninger. Skrell agurken og del den i to på langs, skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn hakket rødløk, limesaft og chilisaus. Dryss over hakket frisk koriander.

Lyst på noe annet? Søk i over 4000 oppskrifter her.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.