KOK: Det lukter ikke godt av skall som kokes til kraft. Belønningen er til gjengjeld stor når det gjelder smak. Kraften fra rekeskall er starte på en suppe som lett kan overgå det meste du får på restaurant. Foto: TINE FALTIN
KOK: Det lukter ikke godt av skall som kokes til kraft. Belønningen er til gjengjeld stor når det gjelder smak. Kraften fra rekeskall er starte på en suppe som lett kan overgå det meste du får på restaurant. Foto: TINE FALTINVis mer

La rekeskallet bli kraft til verdens herligste suppe

Ikke kast skallet og de siste rekene.

• Flere matsaker på db.no/mat Hadde du en herlig kveld med reker i går? Eller står reker på menyen i dag?

Ikke kast rekeskallet! Og ta deg bryet med å skrelle rekene som er igjen.

Kok skallet, hold ut lukta og du skal belønnes med verdens herligste kraft.

Som kan bli til en rekesuppe så full av smak at du kan komme til å lage den igjen og igjen.

Tomat og karri Rekekraften blander du med gode smaker som tomat og karri, etter at du har blanket løk og tilsatt hvitløk.

Når den duften sprer seg er det ingen som klager.

Deretter er det bare å spe med hvitvin og fløte og smake seg fram med karri.

Noen bruker også laurbærblad, andre mener en god rekesuppe må ha en god dasj sitron. Prøv deg fram.

REKESUPPE:  Prøv deg fram med krydder. Med kraft du har kokt selv kan ikke resultatet bli dårlig. Denne varianten får du på Hurtigruten. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
REKESUPPE: Prøv deg fram med krydder. Med kraft du har kokt selv kan ikke resultatet bli dårlig. Denne varianten får du på Hurtigruten. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Prikken over i'en er brødkrutonger og rekene du har renset.

Har du dill, dryss den over. Har du gressløk, bruk du det.

Hvis ikke nyter du suppa akkurat som den er.