FÅR HJELP: Karin Rustenberg skal prøve seg i Accenture i sommer, og hun og resten av gruppa får hjelp av veileder Bendik Mjaaland til å jobbe med et prosjekt om biometri. Bak: Kristin Åstebøl, Fredrik Valdmanis og Jan Henrik Straumsheim. Foto: Nina Hansen
FÅR HJELP: Karin Rustenberg skal prøve seg i Accenture i sommer, og hun og resten av gruppa får hjelp av veileder Bendik Mjaaland til å jobbe med et prosjekt om biometri. Bak: Kristin Åstebøl, Fredrik Valdmanis og Jan Henrik Straumsheim. Foto: Nina HansenVis mer

La sommerjobben bli karrierestarten

Sommerjobben kan være springbrettet til karrieren du drømmer om. Slik sikrer du deg jobb når sommeren er over.

||| Bendik Mjaaland (26) endte opp med fast jobb etter to år som sommertrainee i Accenture. I år er det Karin Rustenbergs (22) tur til å prøve seg. 22-åringen studerer teknisk fysikk ved NTNU og har fått jobb i IT-selskapet Accenture i sommer.

— Dette er en god mulighet til å prøve meg ut i konsulentbransjen og se hvordan jeg fungerer i en jobb som dette. I tillegg tar det seg godt ut på CV-en å ha et internship i et slikt selskap, sier Rustenberg.

Hun er en av 47 sommertraineer som ble plukket ut blant i overkant av 650 søkere. Til sammen ble 120 kandidater innkalt til jobbintervjuer og en lang rekke tester — over halvparten skulle ut.

— Vi har en ganske tøff screening, der kandidatene må gjennom seks timers jobbintervju. De blir satt sammen i grupper og må jobbe med ulike caser, slik at vi kan vurdere gruppedynamikken. Vi kjører også et skuespill for å teste hvordan de reagerer på stressmestring og presentasjonsteknikk. Det er litt av et nåløye de skal gjennom, sier Jannike Larsen, rekrutteringsansvarlig i Accenture.

Hvor mange som får fast ansettelse etter at sommeren er over, varierer fra år til år.

— Sommertrainee-programmet er vår viktigste rekrutteringskanal, sier hun.

Springbrettet For mange ungdommer er sommerjobben veien til fast ansettelse, viser en undersøkelse bemanningsfirmaet Manpower har gjort blant et representativt utvalg bedrifter i Norge. Nesten halvparten av bedriftene - 47 prosent - har ansatt ungdom som først hjalp til med ferieavviklingen.

- Dette viser at sommerjobben betyr mer enn man skulle tro. Sommerjobben er en viktig start på karrieren, og den kan åpne dører hos potensielle arbeidsgivere. Mange bedrifter benytter sommervikariatet som en test for å finne ut av hvordan vikarene fungerer i organisasjonen, hva slags innstilling de har og hvor dyktige de er, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower.

Siler ut folk Stadig flere bedrifter er blitt mer bevisste på å sile ut sommervikarer etter visse kriterier om hvor godt de passer inn i bedriften, mener hun.

- Mange unge får innpass på arbeidsplassen etter å ha vært sommervikar og det finnes massevis av eksempler på bedrifter som bruker de samme vikarene år etter år. For en god del av de unge kan sommerjobben også åpne opp for mulighet til deltidsjobbing ved siden av studiene, sier Manpower-sjefen.

For de unge er sommerjobben en fin anledning til å vise hva de står for, påpeker Brath.

- Selv om du får rutinejobber, lønner det seg å yte mer enn hva som er forventet, vise innsatsvilje, pågangsmot og evne til å kunne brette opp ermene når det gjelder. Da blir du garantert lagt merke til, mener hun. I serviceyrkene er det i tillegg viktig å kunne behandle kundene på en tilfredsstillende måte.

- Du gjør også et godt inntrykk dersom du er nøyaktig i jobben du utfører og er positiv som person. Arbeidsgivere er ute etter mennesker som tilpasser seg det sosiale miljøet og finner seg til rette uansett hvilke arbeidsoppgaver de settes til eller hvor i organisasjonen de jobber, sier Brath.

Må stå ekstra på Erfaring fra sommerjobber kan være avgjørende når arbeidsgivere skal ansette unge mennesker, mener Hilde Lekven, regiondirektør i bemanningsfirmaet Addeco. Det gjelder ikke minst i et tøffere arbeidsmarked.

- Sommerjobben er blitt enda viktigere nå som arbeidsmarkedet er tøffere. Arbeidslivet har endret seg, det er masse søkere til de mest populære stillingene og ungdom kan ikke lenger velge og vrake i jobber, slik de kunne før finanskrisa satte inn. Det betyr at de må stå ekstra på. Vi opplever både at mange tar sommerjobben veldig seriøst og ser verdien av å jobbe ved siden av studier, sier hun.

Nettverk teller Jo mer relevant sommerjobben er for dine framtidige karriereønsker, desto viktigere er det å gjøre en god jobb, mener Gisle Hellsten, leder av Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo.

- Arbeidsgivere vil alltid være opptatt av hvordan du har prestert i tidligere jobber. Nettverket ditt blir viktigere jo mer relevant sommerjobben er for stillingen du søker på, derfor gjelder det å bli kjent innenfor bransjen og yrket du sikter deg inn på, sier Hellsten. Sommerjobbene du har på CV-en vil bli tillagt vekt når du skal skille deg fra andre kandidater med tilsvarende utdanning.

- Ikke minst teller nettverket mye når sommerjobben inneholder arbeidsoppgaver som virker trivielle eller er på et annet nivå enn du kan tenke deg å jobbe med i framtida. Dersom du har vist at du takler den type oppgaver og lever opp til forventningene, er sjansene større for at du får andre muligheter seinere, sier han.

Audition Arbeidsgiverens største frykt er feilansettelser, påpeker Hellsten. Hvis bedriften blir kjent med deg som person uansett arbeidets karakter, vil de være enda tryggere på at de gjorde rett ved å ansette deg. Og nettopp derfor er nettverket så viktig.

- Bedriftene er bevisste i sin strategi for å tiltrekke ønskede kandidater og bruker sommervikariater med tanke på framtidig rekruttering. Spesielt større bedrifter har sommertraineeprogrammer, der hensikten er å finne fram til framtidige arbeidstakere. Sommervikariatet er et kjempeutstillingsvindu, der bedriftene vurderer hvilke kandidater som passer best inn, sier han.

Dermed er sommerjobben en utmerket audition for å vise at du har potensial til fast stilling på et seinere tidspunkt, påpeker Hellsten.

- Arbeidsgiveren måler deg ofte ut ifra et større perspektiv, enn om du bare løser den lille oppgaven du er satt til. Det betyr at det er viktig å vise seg fram. Er du presis på jobb, åpen for nye arbeidsoppgaver, blid og glad og viser at du er sulten på nye sjanser som byr seg, vil det være heldig med tanke på framtidige muligheter, sier han.

Rekruttering er hovedmålet I Accenture kalles sommervikarer traineer fordi de ikke erstatter arbeidsoppgavene til de fast ansatte, men blir satt sammen i grupper for å jobbe med reelle prosjekter. I gruppa til Karin Rustenberg, der Bendik Mjaaland er veileder, jobber studentene med biometri og lager forslag til ulike sikkerhetsløsninger til alt fra passkontroll til helsesektoren.

— Prosjektene de jobber med gir reell verdi for selskapet, selv om hovedmålet er rekruttering. De seks ukene de er her, gir et godt grunnlag for å vurdere om de vil fungere i en framtidig jobbsituasjon hos oss, sier Larsen.

Karin Rustenberg har ikke som mål at sommerjobben skal gi henne fast ansettelse. Hun skal studere i to år til og har tid til å tenke seg om.

— Men det er ingen tvil om at det vil telle til min fordel seinere å gjøre en god jobb nå — uansett hvor jeg ender opp, sier hun.

Bendik Mjaaland tror den beste måten å gjøre et godt inntrykk på i sommerjobben, er å vise initiativ.

— Bli godt kjent med selskapet slik at du får klarhet i hva som kreves av deg. Vær framoverlent — det gir deg selvtillit til å prestere best mulig på de områdene som er viktig for bedriften. Ta deg også tid til å hjelpe andre dersom du jobber i team. Kanskje er du veldig flink i noe og har muligheten til å løfte kunnskapsnivået i gruppa. Det viser en viktig egenskap — nemlig at du klarer å utvikle menneskene rundt deg. Ofte er det personlige egenskaper i tillegg til de rent faglige som bestemmer om du lykkes.

La sommerjobben bli karrierestarten