Lada viser nyheter

Hvis forholdet mellom Russland og Vesten bedrer seg, får vi kanskje se disse bilene her også.

NÆRMERE PRODUKSJON: Det går mot nye tider hos vår nabo i øst, selv om de kan bli noe forsinket grunnet den pågående krisen. Men med denne Lada Xray i en konseptversjon nummer to, viser Lada at de jobber fremtidsrettet. Foto: AVTOVAZ
NÆRMERE PRODUKSJON: Det går mot nye tider hos vår nabo i øst, selv om de kan bli noe forsinket grunnet den pågående krisen. Men med denne Lada Xray i en konseptversjon nummer to, viser Lada at de jobber fremtidsrettet. Foto: AVTOVAZVis mer

Dinside Nå er ikke Russland det hotteste man kan tenke seg som mulig handelspartner for tiden, men vi får jo håpe at dette vil endre seg en vakker dag.

For i likhet med resten av den russiske økonomien sliter også deres bilindustri på grunn av internasjonale sanksjoner. Den største nasjonale bilprodusenten, Lada (AvtoVaz) tenker imidlertid framover.

Det er nå tre år siden de ansatte Steve Mattin, stjernedesigneren som har hatt designansvaret både for Mercedes-Benz ML og Volvo XC60.

Moskva I Allerede på Moskva-messen i 2012 presenterte han et designkonsept som viste at Lada skulle løftes til et nytt plan designmessig.

Konseptbilen var en crossover-SUV ved navn XRAY. Den var rimelig voldsom i design og proporsjoner, men var like fullt en demonstrasjon av hvor merkets utvendige stil var på vei.

Moskva II Men under årets bilutstilling i Moskva ble det nye Xray2 vist fram, og selv om også dette er en konseptbil, ser vi tydelig konturene av en salgsklar produksjonsbil i folkesuv-klassen.

SE TEST AV KONKURRENTENE HER.

Og mer til Og for å understreke at dette skal bli salgbare biler, flankeres den kompakte SUV-en av en mer alminnelig utseende personbil ved navn Vesta - også den for anledningen under betegnelsen "concept".

Denne ble for øvrig også vist i en heftig racing-versjon med tilleggsbetegneslen WTCC (den er altså beregnet for World Touring Car Championship-sirkuset).

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

MODERAT: Dette er Vesta, som ser ut som om den kan bli etterfølgeren til dagens storselger i Russland, Lada Granta. Foto: AVTOVAZ
DAGENS LADA: Lada Kalina er en alminnelig utseende kombi. Sammen med sedanen Granta utgjør den en anselig del av bilsalget i Russland. Foto: AVTOVAZ
LITT VOLDSOMT: XRAY-konseptet fra 2012 (bildet), var tydelig ikke ment for produksjon. Men Xray 2 ser temmelig produksjonsklar ut. Foto: NEWSPRESS