Ladbar BMW X5: Her er xDrive40e

Nå kan BMW omsider trekke duken av sin ladbare stor-SUV. Nøkkelord: Gode ytelser, lavt forbruk.

KLAR MED LADBAR: BMW X5 xDrive40e kommer til norske kunder i løpet av året. Den vil konkurrere med hybridversjonene av Audi Q7, Volvo XC90 og Mercedes-Benz GLE. Foto: BMW
KLAR MED LADBAR: BMW X5 xDrive40e kommer til norske kunder i løpet av året. Den vil konkurrere med hybridversjonene av Audi Q7, Volvo XC90 og Mercedes-Benz GLE. Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Vi har visst en stund at BMW forberedte ladbare biler med såkalt eDrive-drivlinje i tillegg til de dedikerte i-bilene (per i dag i3 og i8).

For å konkurrere med de kommende ladbare nyhetene fra Volvo (XC90 Plug-in Hybrid) og Audi Q7 (Q7 e-tron), i tillegg til den ladbare Porsche Cayenne e-hybrid, har BMW nå sekret sammen denne BMW X5 xDrive40e.

Som hos de nevnte konkurrentene er hensikten å samle innovativ energiutnyttelse og sportslig luksus i en stor og i utgangspunktet langt fra miljøvennlig SUV.

Mens vi venter på en tilsvarende ladbar GLE fra Mercedes-Benz.

Første ladbare utenom i Modellen er den første serieproduserte BMW som lanseres med plug-in hybridteknologi - altså som ladbar hybrid, på godt norsk.

For en tid tilbake prøvekjørte vi også en ladbar prototype av BMW 3-serie.

BMW X5 xDrive40e kommer med xDrive firehjulsdriftsystem i kombinasjon med det som ifølge produsenten er et innovativt plug-in hybridsystem.

Resultatet skal gi utpreget sportslige egenskaper kombinert med energieffektivitet - altså meget lavt utslipp og forbruk i forhold til hva vi er vant til i denne kategorien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.