Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Lær å steke perfekt torsk

Det er mye enklere å steke torsk enn biff.

SLIK SKAL DET SE UT: Perfekt stekt torsk. Foto: Håvard Egge
SLIK SKAL DET SE UT: Perfekt stekt torsk. Foto: Håvard Egge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En perfekt stekt biff er blant det beste å sette tennene i, men steike så utfordrende å tilberede perfekt egentlig. De fleste trenger timesvis med øving før de lærer seg denne kunsten.

Skal du derimot steke torsk er det ganske mye enklere å få til perfekt. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at utfordringen ikke er mye større enn å koke pasta eller gulrøtter.

Slik steker du torsk Som med all matlagning handler det om å ha den nødvendige kunnskapen, og å gjøre seg de rette erfaringene.

Derfor har jeg laget en steg for steg-gjennomgang til hvordan steke torsk. Med denne framgangsmåten får jeg alltid et godt resultat:
• Legg fisken på kjøkkenbenken og skjær den i porsjonsstykker. • Finn fram et fat eller en form og strø rikelig med grovt havsalt. • Legg fisken oppå og dekk med grovt havsalt. • La fisken ligge i salt på kjøkkenbenken i 15-20 minutter (jo tykkere fileten er dess lengre salter jeg fisken). • Skyll fisken i rennende kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. • Varm opp en panne over relativt høy varme. • Hell litt olje i panna og legg fisken med skinnsiden ned (eventuelt den siden hvor skinnet var). • Ikke pirk borti fisken eller rist på panna nå. La fileten ligge stille så du får karamellisert torskestykket godt. • Når torskefileten er lunken på toppen tar du pannen vekk fra varmen og snur fisken i noen sekunder så fisken blir akkurat gjennomstekt. • Server med en gang - kald torsk er ikke godt. Vil du heller panere torsken, så gjør du det slik.
Når fisken kjøpes inn må du selvfølgelig se etter at fisken er fersk. Det kan dessuten være lurt å se etter ryggbiffen på torsken fordi den er tykkere, og ikke minst at den har en jevnere tykkelse.

Sammen med torsken må du natrurligvis ha noe tilbehør - her er mitt favorittilbehør til torsk.

Les også:
Tapas for en travel hverdag
Slik smelter du sjokolade
Slik får du en fiskespiser
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!