Lær av Arne Brimi: Full klaff med laks

Du går vel ikke i laksefella?

GLAD LAKS: Arne Brimi bruker laks til hverdag og fest. Han vet hva som kan ødelegge laksen. Det handler om varme. Dette er laks i syrlig buljong. Foto: METTE MØLLER
GLAD LAKS: Arne Brimi bruker laks til hverdag og fest. Han vet hva som kan ødelegge laksen. Det handler om varme. Dette er laks i syrlig buljong. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Laks er blitt den nye folkefisken. Ikke få norske familier velger et laksemåltid eller to i løpet av uka.

Den næringsrike fisken er svært anvendelig, og passer like godt for småbarnsforeldre ved kjøkkenbenken som gourmetkokken på restauranten.

Men det finnes en felle.

- Det viktigste når man skal tilberede laks er å ikke varmebehandle den for mye. Da blir den bare hard og tørr, og mister mye av den gode smaken, sier Arne Brimi.

Laks må behandles med varsomhet.

En av hans favorittoppskrifter er  laks i en syrlig buljong av fiskekraft, sitron og smør. Buljongen helles rett og slett over lakseskiver, som godgjør seg i buljongen på tallerkenen.

Oppskriftene nedenfor er laksretter som er lette å lage og gjør det enkelt å lykkes.

God oppdrettslaks Han skryter gjerne av norsk laks.

Selv om han helst fisker laksen sjøl og gleder seg stort til villakssesongen, synes han norsk oppdrettslaks holder veldig bra kvalitet.

- Laks er blitt en nasjonalfisk for oss. Butikkene tilbyr fersk laks uka gjennom, og det er en anvendelig råvare. Folk spiser mer fisk fordi det er så god tilgang på fersk laks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer