Lær deg å stresse ned

Det startet med nysgjerrighet. Nå kan ikke Linn Stokke (50) tenke seg et liv uten mindfulness.

RO: På Hvamodden strand i Asker, like ved der Linn Stokke og ektemannen Atle Brynestad bor, faller hun enkelt til ro. Foto: Kristin Svorte
RO: På Hvamodden strand i Asker, like ved der Linn Stokke og ektemannen Atle Brynestad bor, faller hun enkelt til ro. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): Det er ferietid, men går tankene likevel til bekymringer for hva som har skjedd og kan skje, ikke på å være tilstede her og nå?

Mindfulness kan være løsningen.

Nederst i artikkelen gir fire eksperter enkle råd for mer ro.

- Mindfulness er en selvutviklingsmetode gjennom bevisstgjøring. Sagt enkelt handler mindfulness om å være oppmerksom på sitt indre. Ved noen nokså enkle øvelser kan stress brukes på en positiv måte for å øke livskvaliteten, sier professor Andries Kroese, som i 15 år har holdt kurs om metoden.

20 år med mindfulness Linn Stokke glemmer ikke første gang hun hørte om mindfulness. Hun var kanskje 11 år gammel og leste et sitat av Gandhi: «Den aller største oppdagelsesreisen et menneske gjør i sitt liv, er i sitt eget indre».

- Det var det rareste jeg hadde hørt, sier hun og smiler.

Vi sitter på en benk på Hvamodden strand i Asker, et steinkast unna Linns hjem. Hit kommer hun ofte, om ikke annet for å høre bølgene skvulpe.

Skuespilleren og traumeterapeuten har «alltid» vært interessert i bevissthet og hvordan kontakten med innsiden av kroppen henger sammen med det som skjer utenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer