Lær deg fire tall, bli en grillmester

Med tallene 45, 54, 56 og 60 kommer du langt.

TALL: Pølser behøver du ikke termometer til. Kyllingfileten er klar når termometeret viser 60 grader. Foto: SCANPIX
TALL: Pølser behøver du ikke termometer til. Kyllingfileten er klar når termometeret viser 60 grader. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat- Grill behøver ikke være vanskelig, sier grillkokk Jan Ivar Nykvist.

- Lærer du deg de viktigste temperaturene på kjøtt og fisk, er mye gjort. Full kontroll Enkle ting som pølser og tynne biffer kan du grille i vei uten å tenke på temperatur.

Til større kjøttstykker og fisk trenger du termometer, mener Nykvist, fire ganger Norgesmester i grilling.

Hvor kald råvaren er når du starter og temperaturen i lufta er to av flere faktorer som kan påvirke grilltida.  -12 minutter hos meg behøver ikke være 12 minutter hos deg. Med et termometer har du kontroll, sier han.

Et digitalt steketermometer bør alle ha, mener han.

- Kast det gamle og kjøp et nytt. Det behøver ikke være dyrt, men digitalt må det være, sier han.

Det fine med et termometer er at du kan gjøre andre ting mens kjøttet eller fisken grilles. Kald sone For å dra mest mulig nytte av grillen gjelder to ting: at grillen har lokk og en kald sone.

Å fyre opp hele grillen er rett og slett dumt.Altså: Tenn aldri alle blussene på en gassgrill. Fyll ikke kull i mer enn halve kullgrillen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer