SALT GJØR SUSEN: Press noen blodappelsiner og smak saften til med sukker. Lag en liten grop i snøen og dryss på rikelig med fint salt. Salt på snøen blir det ekstra kaldt. Sett bollen oppå saltet, og rører til det stivner. Foto: METTE MØLLER
SALT GJØR SUSEN: Press noen blodappelsiner og smak saften til med sukker. Lag en liten grop i snøen og dryss på rikelig med fint salt. Salt på snøen blir det ekstra kaldt. Sett bollen oppå saltet, og rører til det stivner. Foto: METTE MØLLERVis mer

Lag deilig is i snøen på fem minutter

Det må ikke være grillpølser. Prøv isparfait og lun brie.

Har du lyst til å prøve noe annet enn å grille pølser på påsketuren?

Arne Brimi har gode og enkle tips til spennende turmat.

OSTEGODT: Arne Brimi lager blant annet gode småretter med brie når han er ute på tur. Den gode osten passer både sammen med noe søtt og noe salt. Her lun brie med nøtter og appelsin. Denne kan du også lage med med bacon og pølser. Foto: METTE MØLLER
OSTEGODT: Arne Brimi lager blant annet gode småretter med brie når han er ute på tur. Den gode osten passer både sammen med noe søtt og noe salt. Her lun brie med nøtter og appelsin. Denne kan du også lage med med bacon og pølser. Foto: METTE MØLLER Vis mer

For Arne Brimi har noe godt i tursekken alltid vært viktig, og han synes en god rast rundt et sprakende bål hører med til en vellykket påsketur.

Enkle retter - Jeg skjønner godt at pølser er mye brukt. Det er så enkelt å ta med seg, og så er det jo godt. Men det er mange andre ting som er godt også, sier Brimi.

Han er opptatt av at turmat ikke skal være komplisert, og anbefaler enkle retter som kan lages overalt. Mat smaker ekstra godt utendørs, enten det er rundt et bål på fjellet eller i hytteveggen.

SÅ ENKELT: Laks i lefse pakket i folie smaker nydelig etter en runde over bålet. Foto: METTE MØLLER
SÅ ENKELT: Laks i lefse pakket i folie smaker nydelig etter en runde over bålet. Foto: METTE MØLLER Vis mer

- Turmat i påsken handler om å forberede seg før en skal ut på tur. Smør litt estragonsennep utover ei god lefse, jeg bruker gjerne krotakake, og legg på skiver av fin laksefilet.

Les også: Lag spennende mat ute i det fri

Tynne flak med stangselleri og reddik smaker friskt og godt i ei slik lefsepakke, og husk å dryss over litt god ost. Da er det bare å pakke lefsene i folie og du har nydelig turmat klart til å varmes på bålet, sier Brimi.

Is i snøen Han har alltid en turkjele med i sekken, og i den steker han gjerne bacon og noen gode pølsebiter - og topper det hele med en brie.

- Lun ost er så godt på tur. Legg en hel brie i ei panne, det er lurt å skjære av det øverste lokket, og ha noen terninger brunost på toppen. Rundt osten legger du en neve hasselnøtter og biter av appelsin, og så luner du alt på bålet. Dette er gode tursmaker, sier Brimi.

Visste du at det er både er enkelt og raskt å lage en deilig isparfait i snøen utenfor hytta? Brimi anbefaler å prøve appelsinis i påsken. Det er gjort på fem minutter.

Flere gode forslag til turmat finner du her.

- Press noen blodappelsiner og smak saften til med sukker. Lag en liten grop i snøen og dryss på rikelig med fint salt. Så setter du bollen med appelsinsaft oppå saltet, og rører til det stivner. Når du drysser salt på snøen blir det ekstra kaldt. Dette er is laget på gamlemåten, og morsomt å gjøre hvis du har unger eller ungdom i huset, sier Brimi.