Lag deilig is i snøen på fem minutter

Det må ikke være grillpølser. Prøv isparfait og lun brie.

SALT GJØR SUSEN: Press noen blodappelsiner og smak saften til med sukker. Lag en liten grop i snøen og dryss på rikelig med fint salt. Salt på snøen blir det ekstra kaldt. Sett bollen oppå saltet, og rører til det stivner. Foto: METTE MØLLER
SALT GJØR SUSEN: Press noen blodappelsiner og smak saften til med sukker. Lag en liten grop i snøen og dryss på rikelig med fint salt. Salt på snøen blir det ekstra kaldt. Sett bollen oppå saltet, og rører til det stivner. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du lyst til å prøve noe annet enn å grille pølser på påsketuren?

Arne Brimi har gode og enkle tips til spennende turmat.

For Arne Brimi har noe godt i tursekken alltid vært viktig, og han synes en god rast rundt et sprakende bål hører med til en vellykket påsketur.

Enkle retter - Jeg skjønner godt at pølser er mye brukt. Det er så enkelt å ta med seg, og så er det jo godt. Men det er mange andre ting som er godt også, sier Brimi.

Han er opptatt av at turmat ikke skal være komplisert, og anbefaler enkle retter som kan lages overalt. Mat smaker ekstra godt utendørs, enten det er rundt et bål på fjellet eller i hytteveggen.

- Turmat i påsken handler om å forberede seg før en skal ut på tur. Smør litt estragonsennep utover ei god lefse, jeg bruker gjerne krotakake, og legg på skiver av fin laksefilet.

Les også: Lag spennende mat ute i det fri

Tynne flak med stangselleri og reddik smaker friskt og godt i ei slik lefsepakke, og husk å dryss over litt god ost. Da er det bare å pakke lefsene i folie og du har nydelig turmat klart til å varmes på bålet, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer